AKP'li aday camide 'seçim kahvaltısı'nda

Yalova'nın Kadıköy Beldesi'nde, beldenin sorunlarını konuşmak için camide kahvaltı yapıldı, "organizasyon"da yer alan AKP’li aday Mehmet Şahin sosyal medyadan bir de fotoğraf paylaştı.

AKP'li aday camide 'seçim kahvaltısı'nda

Yerel seçimler öncesi Yalova’da ortaya çıkan fotoğraf, AKP’nin din istismarcılığında sınır tanımayan yüzünün yeni bir örneği oldu.

Yalova’nın yerel haber sitesi Revizyongazetesi‘nde yer alan habere göre, ile bağlı Kadıköy beldesinin AKP’li başkan adayı Mehmet Şahin camide yemek yerken fotoğraflar paylaştı. Şahin, paylaşımına bir de  “Özden mahallesi Yeşil Camii cemaati ile kahvaltı programımızı gerçekleştirerek, değerli büyüklerimiz ve kardeşlerimiz ile bir araya geldik. Beldemiz hakkında istişarelerde bulunarak vatandaşlarımızın takip ve isteklerini dinledik” notunu düştü.

Şahin’in bu paylaşıma tepki gösteren çok sayıda takipçisi, Şahin’i camide siyaset yaptığı için eleştirdi.

Tepkiler üzerine paylaşımı silen Mehmet Şahin, organizasyonu cami derneğinin yaptığını söyledi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabında yeni bir paylaşım yapan Şahin, “Camiye siyaset yapmak için gidildi, yönündeki yorumları, üzüntü ile karşıladığımı belirtmek isterim. Yeşil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin düzenlemiş olduğu kahvaltı programına katıldık. Kahvaltı programını biz düzenlemedik. Ayrım yapmaksızın tüm dernek ve sivil toplum örgütlerinin, davetlerine icabet etmek kaidesi ile hareket etmekteyim” dedi.