AKP'den TÜPRAŞ iddiası: Bu ihanet unutulmaz, İstanbul'u Koç Holding mi yönetecek?

TÜPRAŞ Genel Müdürlüğünün Kocaeli'nden İstanbul'a taşınacağı iddiası üzerine AKP'den "İstanbul’u İmamoğlu ve CHP değil de KOÇ Holding mi yönetecek?" tepkisi geldi.

AKP'den TÜPRAŞ iddiası: Bu ihanet unutulmaz, İstanbul'u Koç Holding mi yönetecek?

Türkiye’nin en büyük sermaye grubu olan Koç Holding’in iştiraklerinden TÜPRAŞ’ın merkezini Kocaeli’den İstanbul’a taşıyacağı öne sürüldü. TÜPRAŞ’ın iki ay önce aldığı konuşulan kararın önümüzdeki haftalarda hayata geçirileceği iddia ediliyor.

Koç veya TÜPRAŞ’tan konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Ancak olay henüz iddia düzeyinde iken dahi AKP’den tepki aldı.

AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Facebook hesabından yaptığı açıklamada “Genel Müdürlüğün İstabul’a taşınması kararı ne tesadüftürki, Tüpraş Genel Müdürlerinin CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesine işbaşı yaptıktan sonra alınıyor.” derken “İstanbul’u İmamoğlu ve CHP değil de KOÇ Holding mi yönetecek? Anlaşılıyor ki İstanbul Büyükşehire kaynak bulma telaşı var. Bu çirkin al gülüm, ver gülüm ilişkisinde Kocaeli’nin kaynaklarını da arada hülleyle İstanbul’a aktaracaklar.” ifadelerini kullandı.

AKP’li Yılmaz açıklamasının devamında CHP’ye de çağrı yaptığı şu ifadeleri kullandı:

“Açıkça söylüyorum:
Yıllardır Kocaeli’de üreten, Kocaelimizin havası, suyu ve insan kaynağı ile büyüyen, Kocaeli’nin ekmeğini yiyen bir şirket, siyasi hesaplar üzerinden Kocaeli’nin gelirlerine darbe vurmak üzeredir.

Bu tavır, bu şehre yapılabilecek en büyük ihanetlerden biri olur, yıllarca unutulmaz. Kocaeli buna izin veremez, vermemeli! Hangi siyasi görüşten olursak olalım şehrimiz adına bu duruma karşı koymalıyız. Şimdi en ciddi ve net tavrı, Kocaeli’nin gelirleri hususunda TBMM ‘de sözde kıyametler koparan CHP’li Milletvekillerinden bekliyorum.
Karşı dururlar ve buna tepki gösterirlerse onları ilk ben tebrik edeceğim.”