AKP'den Tunç Soyer'e: 'Ne istersem yaparım' diye düşünüyorsa çok yanılıyor

"KHK ile atılmış öğretmenleri zabıta olarak alacağız." diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e AKP'den "'Ben başkan seçildim, ne istersem yaparım' diye düşünüyorsa çok yanılıyor." yanıtı geldi.

AKP'den Tunç Soyer'e: 'Ne istersem yaparım' diye düşünüyorsa çok yanılıyor

31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Tunç Soyer, kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen öğretmenleri zabıta olarak işe alacaklarını söylemişti.

Soyer’in açıklamasına AKP’den “tepki” geldi. AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Soyer’i açıklaması nedeniyle “FETÖ’cü ve PKK’lıları belediyeye doldurmak istemek”le suçlarken “Kendisine görev tanımını yeniden hatırlatıyoruz. Düşmana ilk kurşunun atıldığı, vatanseverliğiyle Türkiye’nin sembol şehri olan İzmir, terör örgütleriyle bağlantısı olan kişilere kucak açılacak yer değildir. Keşke biz yanılsaydık ama Soyer’in daha ilk günden yaptığı açıklama, birçok şeyi gün yüzüne çıkardı. Başkanlık koltuğunda hangi icraatları yerine getireceğini tahmin etmek güç değil ancak, ‘Ben başkan seçildim, ne istersem yaparım’ diye düşünüyorsa çok yanılıyor. AK Parti olarak, İzmir’in vicdanını zedeleyen ve halkımızın içine sinmeyen her adımın karşısında oluruz.” dedi.

Şengül, İzmir’de “muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getireceklerini” belirterek, “Daha önce de söylediğimiz gibi, İzmir’in menfaati olan her konuda, siyasi hiçbir kaygı gözetmeden herkese kapımız açık. Her türlü desteği vermek için canı gönülden çalışırız ancak sayın Tunç Soyer de terör destekçilerine ‘belediyede nasıl iş bulurum’ diye düşünmek yerine, İzmir’in sorunlarına yönelmeli. Şehrin trafik ve altyapı sorununa, seçimden önce sık sık gündeme getirdiği pis koku sıkıntısına nasıl derman olacağına kafa yormalı.” ifadelerini kullandı.