AKP'den Süleymancılar'a darbe: Kesim ve bağış yasağı geldi

AKP ile arası son dönemde mesafeli olduğu belirtilen Süleymancılar cemaati, bu yılki Kurban Bayramı'nda kesim ve bağış yasağıyla karşılaştı.

AKP'den Süleymancılar'a darbe: Kesim ve bağış yasağı geldi

Son dönemde mensuplarına seçimlerde AKP yerine düzen muhalefetinin desteklenmesi yönünde çağrılar yaptıkları iddiasıyla iktidarla aralarında sorunlar oluştuğu belirtilen Süleymancılar cemaatine ‘kurban’ yaptırımı geldi.

Cemaatin en yaygın olduğu yerlerden olan Antalya’daki yurtlarında yıllardır kurban kesilmesine ve deri toplanmasına izin verilirken bu yıl İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Valilik emriyle son dakikada yasak getirildiği belirtiliyor.

Bayramdan hemen önce tebliğ edilen yasak kararı üzerine cemaatin kesim için yurt yerine ilk kez bu yıl özel kesimhaneleri tercih etmek zorunda kaldığı kaydediliyor.

DERİ BAĞIŞI DA YASAKLANDI

Cemaatin en yaygın olduğu yerlerden Alanya’da yerel medyada yer alan haberlere göre emniyet ve jandarma görevlileri, bayramdan 1 hafta önce bölgedeki 18 Süleymancı yurduna bağlı kurban kesim noktalarında satış ve kesim yapılmasının yasaklandığını tebliğ etti. Görevliler ayrıca deri toplama yetkileri olmadığı için deri bağışı da alınamayacağını bildirdi.

Polis ve jandarmanın bayram boyunca sözkonusu yurtlara bağlı satış ve kesim noktalarında faaliyet olup olmadığına yönelik denetim yapacağı da bildiriliyor.