AKP’li Yavuz: 29 bin fark 15 binlere indi

AKP İstanbul İl Başkanı Ali İhsan Yavuz, "Bizim belgelerimize ilişkin bir itiraz gelmemiştir. Sadece bir parça olanı biten hafife alan çıkışlar gördük." dedi.

AKP’li Yavuz: 29 bin fark 15 binlere indi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, yerel seçim sonuçları ve İstanbul’daki itiraz sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Demokrasi üstünde şaibe oluşmasın derdindeyiz. Sandıkların yüzde 92.3’ü açıldı deniyor bu kesinlikle doğru değil. Belgelerimize karşı çıkılmamakla birlikte kamuoyunun kafası karıştırılıyor” ifadelerini kullandı.

Yavuz’un açıklamalarından başlıklar şöyle:

“Hiçbir itirazımız olmadı sayıma diyenlerin il seçim kuruluna itirazları var. Niye yanıltıyoruz kamuoyunu? Bu güne kadar seçim kurulları tedbir kararı vermiş. İlk kez sayımla ilgili CHP başvurusu sonrası verilmiş.

Oranlar veriliyor. Bu doğru değil mesela. Sandıkların yüzde 92.3 açıldı diyorlar. Doğru değil. Üç bakanın istifasını söylüyorlar. Siyasi şov ve çıkışlarının ötesinde hukuki yorumlar yapıyoruz.  Üç bakanın istifa etmesiyle ne alakası var bu seçimin? Biz kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam ediyoruz. Yine deniyor ki kanunlara uymak zorundayız. Biz hukukun dışına çıkan hiçbir adım atmayız.

Sonuna kadar hakkımızı deneyeceğiz. Bizim yaptığımız sandıktan çıkanı kabul etmemek değil. Sandığa ne girdiyse onun çıkmasıdır. İnsanları yanıltmak değil yaptığımız her şey tam olarak ortaya çıksın diye belgeleri toplayıp, kamuoyu ile paylaşıyoruz. Demokrasinin üstüne gölge düşmesin, şaibeler kalksın derdindeyiz. Maddi hataların düzeltimi yüzde 80’ini bizim lehimize. Nasıl oluyor?  Onun için zaten fark azalıyor. 14 binlere inmiş durumda fark. CHP’liler nasıl bir algı oluşturmaya çalışıyor. Rakamları ortaya koyun o zaman. Kılıçdaroğlu ve CHP yetkililerinin düştükleri hata şudur; bu sadece AK Parti’nin derdi gibi davranıyorlar. Bu seçimlerde bir takım usulsüzlük varsa bunlar gelecekte de devam eder, onlara da gölge düşer.

Bize emanet edilmiş her oy sonuna kadar sahip çıkmak bizim için bir görevdir.

Dün sizinle paylaştıklarımız vardı. Üç konuda itirazlar devam ediyor. En sonda yine niçin organize usulsüzlük dediğimizi rakamlarla aktarmak istiyoruz. Sadece geçersiz oyların sayımından AK Parti lehine 5 bin 69 oydur. Yüzde 88’i sayıldı. Bunlar sadece geçersiz oyların sayımı ile ilgilidir. Adayı da başta olmak üzere CHP’lilerin algı operasyonu yaptığı noktadır. Yüzde 5,9’u tamamen sayıldı oyların. Geçersiz oylar sayıldı demiyorlar açıklama yaparken. Biri dediyse ben özür dileyeceğim.  Yazık değil mi? Siyaset için, makam için değer mi diye soruyorlar. Tam iç dünyalarını yansıtıyorlar. Biz bütün oylar sayılsın istiyoruz.

Son farkı görüyoruz yine. 29 binden 15 bine düştü. 14 bin küsüre inmiş durumdadır. Bunların hepsinin üstü üste gelmesi mümkün mü? Dün bir örnek vermiştik. Büyükçekmece’de usulsüzlük nasıl olmuş? Büyükçekmece’de çalışan bir işçi nüfus müdürlüğünde görevlendirilmiştir. Nüfus kayıt örneği vermek görevi. Bu kişi ne yapıyor. Bu kişi sahte belge düzenliyor, bir takım işlem yapılıyor. Bunun başka uçları var. Çok organizeli bir şekilde çalışmışlar. 100 adet adres değişikliği formunda imza olmadığı ortaya çıkıyor. Bu kişi 104 boş arsaya kişi kaydediyor. 35 inşaat, sahte adres, 31 beyanda bulunmayan, tır garajını adres olarak gösteriyor. İnşaatı daha bitmemiş yerlere kişi yerleştiriyor. Boş arsaya ikamet kaydediliyor.”