AKP'den 'Nobel Barış Ödülü Erdoğan'a verilsin' çağrısı

Eski Başbakan Yardımcısı AKP'li Yalçın Akdoğan, "Bir askeri darbeyi önleyerek Türk demokrasisini kurtaran Erdoğan ödülü daha fazlasıyla hak etmektedir." dedi.

AKP'den 'Nobel Barış Ödülü Erdoğan'a verilsin' çağrısı

Eski Başbakan Yardımcısı AKP’li Yalçın Akdoğan, partisinin yayın organlarından Star gazetesindeki köşe yazısında, Tayyip Erdoğan’a Nobel Barış Ödülü’nün verilmesini istedi.

Akdoğan “Kara propaganda yerine Nobel verilmeli!” başlıklı yazısında, “Barış Pınarı” ile birlikte dünya üzerindeki lobilerin yürüttükleri kara propaganda ile Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı hedefe oturttuğunun bir kez daha görüldüğünü öne sürdü. “Kim ne kadar kara propaganda yaparsa yapsın, Erdoğan sadece kendi halkı değil bölge halklarının gönlünde taht kuran ve insanlığa katkıda bulunan bir liderdir.” diyen Akdoğan, “Eğer bugün dünyada insanlığın gelişimine katkıda bulunuyor diye birilerine Nobel ödülü veriliyorsa, Erdoğan’a bırakın öcü muamelesi yapmayı Nobel ödülü verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Akdoğan’ın yazısının devamından bir bölüm şöyle:

“Türkiye ve Erdoğan özellikle göçmenler konusunda Nobel ödülünü hak etmektedir. Başta Avrupa ülkelerinin insanlık sınavını geçemediği göçmenler meselesinde Türkiye 4 milyona yakın göçmene kucağını açarak bütün dünyaya büyük bir insanlık dersi vermiştir.

İklim değişikliği paneliyle Al Gore’un (2007’de) Nobel barış ödülünü aldığı düşünülürse, Erdoğan’ın sadece göçmen politikası fazlasıyla böyle bir ödülü hak etmektedir.

Eğer AB, Avrupa kıtasına demokrasi ve barış getiren bir proje olarak ödüle layık görülüyorsa, bir askeri darbeyi önleyerek Türk demokrasisini kurtaran Erdoğan ödülü daha fazlasıyla hak etmektedir.”