AKP'den Libya'ya acil tezkere

AKP milletvekillerine Libya tezkeresinin 30 Aralık'ta Meclis'e sunulması ve 2 Ocak'ta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülme olasılığı olduğu yönünde bilgilendirme yapıldı.

AKP'den Libya'ya acil tezkere

AKP Grup Yönetimi’nin milletvekillerine, Libya tezkeresinin 30 Aralık’ta Meclis’e sunulması ve 2 Ocak’ta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülme olasılığı olduğu yönünde bilgilendirme yaptığı öğrenildi.

Milletvekillerinden programlarını buna göre yapmaları istenirken pazartesi günü programın kesinleşmesine göre vekillerin yeniden bilgilendirileceği belirtildi.

Tezkerenin 2 Ocak’ta görüşülmesine karar verilmesi durumu da Meclis olağanüstü toplantıya çağrilacak

ERDOĞAN İLK İŞ TEZKERE DEMİŞTİ

“Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız. Meclis’ten bu tezkereyi geçirip davete icabet edeceğiz. Biz ülkenin meşru hikümetinin yanında davete icabet ediyoruz. Çeşitli Avrupa ve Arap ülkelerince desteklenen darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği vereceğiz.” demişti.

Ancak bugün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Libya’nın Türkiye’den askeri yardım talep ettiği ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da iki ülke arasındaki anlaşmayı ‘onurlandıracağı’ açıklaması yapılmıştı