AKP'den Kaftancıoğlu açıklaması: Türkiye hukuk devletidir, yapılan paylaşımlar eleştirinin ötesindedir

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezasını savundu.

AKP'den Kaftancıoğlu açıklaması: Türkiye hukuk devletidir, yapılan paylaşımlar eleştirinin ötesindedir

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasıyla ilgili konuşan AKP yönetiminden ilk açıklamayı AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptı.

Habertürk TV ekranlarında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan AKP’li Mehmet Muş, “Türkiye bir hukuk devletidir. Siyasi kimlik olarak herhangi bir yorum yapma yetkim yok. ‘Bu paylaşımlar 7 yıl önce yapıldı, şimdi neden yargılanıyor?’ diyorlar. Bu ifade yersiz bir ifadedir.” dedi.

“Sayın Kaftancıoğlu’nun yaptığı paylaşımları bir vatandaşımız da yapsaydı hukuk aynı şekilde işleyecekti. Onu bir dokunulmazlığı yok. Hukuk önünde herkes eşittir.” diye devam Muş, “Yapılan paylaşımlar siyasi eleştirilerin ötesinde paylaşımlardır. İşlerine gelen karar çıktığı zaman ‘Türkiye’de mahkemeler varmış’ diyorlar. İşlerine gelmeyen bir karar olduğu zaman ‘bunu yürütme yaptırdı’ diyorlar. Böyle bir şey olamaz. Bu paylaşımları bir okusunlar. Bu ifadeleri CHP Genel Başkanı’na söylense ne yapacaklar? Mahkemeye gidecekler” ifadelerini kullandı.