AKP'den IMF ve erken seçim açıklaması: CHP ya da İYİ Parti'ye bir rol mü biçiliyor?

AKP'li Muş CHP'nin IMF ile görüşmesine ilişkin "Türkiye'nin önümüzdeki süreçleriyle alakalı CHP ya da İYİ Parti'ye bir rol mü biçiliyor?" diye sordu.

AKP'den IMF ve erken seçim açıklaması: CHP ya da İYİ Parti'ye bir rol mü biçiliyor?

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP ve ‘İyi Parti’li bazı milletvekillerinin IMF yetkilileriyle görüştüğü haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

AKP’li Mehmet Muş, “Biz de basından takip ettik. Bir otel odasında gizli bir görüşme yapılmış, bu görüşme basından gizlenmiş.” derken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hükümeti defalarca ‘IMF ile gizli kapaklı görüşmeler yapıyor’ diye suçladığını hatırlatıp şunları söyledi:

“Bugün geldiğimiz noktada aslında gizli kapaklı görüşmeyi CHP’nin yaptığı ortaya çıktı. IMF, uluslararası bir kuruluş. Türkiye bunun bir üyesi. CHP tabii ki görüşme yapabilir ama neden bunu otel odalarında gizli kapaklı yapıyor ve bu vatandaştan saklanıyor? Yine aynı şekilde burada neler konuşuldu? Türkiye’nin önümüzdeki süreçleriyle alakalı CHP ya da İYİ Parti’ye bir rol mü biçiliyor? Bu, toplumdan bilinçli olarak saklandı.”

“ORTAK MI HAREKET EDECEKLER?”

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye ekonomik nedenlerden dolayı erken seçime girecek’ iddiasında bulunduğunu da hatırlatan Muş “Bizim böyle bir gündemimiz yok fakat bu açıklamaları yaptığı süreçte IMF ile gizli bir görüşme organize ediliyor. Acaba bu süreçte kendilerine bir rol mü biçiliyor? IMF ile mi ortak hareket edecekler? Bunları çıkıp kamuoyuna izah etmeleri gerekiyor. Milletimizden gizli kapaklı hangi işlerin içine IMF ile girdiklerini topluma izah etmek zorundalar.” ifadelerini kullandı.