AKP'den İmamoğlu'na: Kanal İstanbul'dan çekilme hakkınız yok

Bakan Kurum, İmamoğlu'na "Kendisinin tek taraflı protokolden çekilme yetkisi bulunmamaktadır. Meclis kararlarıyla protokollerden vazgeçebilirsiniz." dedi.

AKP'den İmamoğlu'na: Kanal İstanbul'dan çekilme hakkınız yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Kanal İstanbul projesinden çekiliyoruz” açıklamasına “rest” çekti.

Ankara’da konuşan Bakan Kurum, projeye ilişkin “Dün itibariyle Kanal İstanbul’a ilişkin ÇED sürecini tamamladık ve halkımızın tasarruflarına bırakmak adına 10 gün süreyle ilan ettik. 10 gün içinde ÇED raporuna gelecek olumlu/olumsuz eleştirileri alacağız ve ÇED sürecini tamamlamış olacağız.” derken “ÇED raporu hazırlanırken, STK’larla üniversitelerimizle çevremize ve doğaya ilişkin her türlü detay düşünülerek hazırlanmıştır.” iddiasında bulundu.

“MECLİS’TEN KARAR ALMADAN OLMAZ”

Daha sonrasında sözü İmamoğlu’nun “çekiliyoruz” açıklamasına getiren Kurum “İBB Başkanı ortak protokolden çekildiğini ifade etmektedir. Kendisinin tek taraflı protokolden çekilme yetkisi bulunmamaktadır. Meclis kararlarıyla protokollerden vazgeçebilirsiniz. Grup Başkanvekilimiz de buradalar. Dolayısıyla Meclis’in karar almadığı bir protokolden vazgeçemezsiniz. Vazgeçerseniz tüm maddi ve hukuki sorumlulukları almış olursunuz. Vatandaşımızın istemediği hiçbir projeyi yapmadık, yapmayacağız. Belediye Başkanlığı vatandaşa hizmet etmekle oluyor. 6 aylık süreçte başkan hangi projeleri üretmiş ona bakmak gerekiyor. 82 milyon vatandaş için proje geliştirdik, geliştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.