AKP'den ihraç kararları: Davutoğlu atılıyor...

AKP yönetimi, Davutoğlu'nun da aralarında olduğu 'küskün'lere karşı kılıcını resmen çekti.

AKP'den ihraç kararları: Davutoğlu atılıyor...

AKP MYK’da Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı’nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle merkez disiplin kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verildi.

AKP’den yapılan açıklama şöyle denildi:

“Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun 02.09.2019 tarihinde yapılan toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak Partiden Kesin İhraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir.”

Yeni parti çalışmaları gerçekleştirdiği bilinen Ahmet Davutoğlu, geçen günlerde katıldığı canlı yayında partisine sert eleştiriler yöneltmiş, ardından gelen “Hâlâ AK Parti’de kalma umudu taşıyor musunuz?” sorusuna, “İnanmadığım bir şeyi savunamayacağımı ifade ettim. İnanmadığım bir şeyi savunmadım ben hayatımda” karşılığı vermişti. Davutoğlu, aynı programda yeni parti hazırlıklarını “Çok geç olmayan bir vakitte bu yeni bir yolun ana hatlarını milletimizle paylaşacağız. Yeni bir yol yeni bir partiye yönelir mi, yönelir” ifadeleriyle duyurmuştu.