AKP'den erken seçim açıklaması: Türkiye Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dirayetle yönetilmektedir

AKP Sözcüsü Ömer Çelil erken seçim tartışmalarıyla ilgili olarak, "Erken seçim yok, hükümet gündeme hakim" dedi.

AKP'den erken seçim açıklaması: Türkiye Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dirayetle yönetilmektedir

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının ardından, parti genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

‘Yargı reformu’ paketinin akıbetine ilişkin bilgi veren Çelik, “Demokrasi, insan hakları ve adalet taleplerini dikkate alan, bunların merkezinde şekillenen bir reform süreci olacaktır. Bununla birlikte Avrupa Birliği kriterlerini de göz önüne alan, bu konudaki taahhütlerimizi de yerine getiren bir içeriğe ve kapsama sahiptir.” dedi.

Paketin Ekim ayında TBMM’nin gündemine geleceğini belirten Çelik “Avrupa Birliği kriterlerini de göz önüne alan bir pakettir. AB ile yürüyen ilişkilerimizin daha güçlü olması için ilerleyen bir pakettir. Hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi için atılması gereken adımları temin ederek gerçekleştirmeye çalışılıyor” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM: TÜRKİYE DİRAYETLE YÖNETİLİYOR

Çelik erken seçim tartışmaları konusunda da “Bütün siyasi partilerin patronu vatandaştır. Vatandaş erken seçim istemiyor. Vatandaşımızın beklentisi reformların yapılması, etrafımızdaki sorunların giderilmesi. Dolayısıyla erken seçim bizim gündemimizde yok. Önümüze bakıyoruz” dedi. Çelik konuya ilişkin devamla, “Bunu herhangi bir politik meydan okuma olarak gündeme getiriyorsa bunu gündeme getirecek en son kişi Kılıçdaroğlu’dur. İkide bir ‘Türkiye iyi yönetilmiyor’ gibisinden birtakım yaklaşımlar ortaya koyuyor. Hükümet gündemine hakimdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye dirayetle yönetilmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ: SURİYE SAHASINDA ANLAŞAMIYORUZ

Önemli gündem maddelerinden birinin Türkiye-ABD ilişkileri olduğunu belirten Çelik, konular ele alınırken “bazı odakların negatif gündemlere yoğunlaşan özel bir performans içinde oldukları” değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, “Kuşkusuz Suriye’nin kuzeyiyle ilgili gelişmeler hakkında anlaşamadığımız pek çok konu var. Müttefiklik ilişkisinin özellikle Suriye sahasına nasıl yansıtılması gerektiği konusunda anlaşamadığımız pek çok konu var. Buna rağmen bütün bu meseleler, kapsamlı bir diyalog ve kapsamlı bir müzakere süreciyle halledilmeye çalışılıyor. Halledemediğimiz konular olduğu zaman ne oluyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün sabah da ifade ettiği gibi, Türkiye güvenli bölgeyle ilgili önüne bir tablo gelmezse bununla ilgili olarak 2 hafta içinde bu adımı atacaktır.” diye konuştu.

ARAMCO SALDIRISI: KINIYORUZ

AKP Sözcüsü Çelik, Suudi Arabistan’da petrol tesisine yapılan saldırının yeni bir “kriz”i tetiklediğini de öne sürdü. Bunun arkasından Suudi Arabistan, Yemen ve İran’ın dahil olduğu bir tartışmanın yapıldığını belirten Çelik, “Buna çeşitli odaklar dahil oluyorlar. Biz, bu saldırın arkasında kim olduğunu, kimin yaptığını bilemeyiz. Ama sonuçta iki ayrı tesise yapılan bu saldırıyı doğru bulmuyoruz ve kınıyoruz. Bölgede daha çok istikrarsızlık yaratacak adımlardan kaçınılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

ŞAM İLE GÖRÜŞME: BU TABLONUN SORUMLUSUYLA MI?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Erdoğan’a Suriye ile temas kurulması önerisiyle ilgili soruya yanıt veren Çelik “Temel Karamollaoğlu ‘Esad ile değil Suriye ile görüşmeyi ifade ettim’ dedi. Hakkını yemeyelim. Sorun Türkiye’nin ilişkiyi kesmesi gibi görünüyor. Bütün bu tablonun sorumlusuyla mı görüşeceksiniz? Kendi halkına silah çeken, kimyasal silah kullanan bir rejim. Daha fazla insan zarar görmesin diye askeri temaslar olabilir. Unutulmaması gereken şudur; Türkiye siyasi olarak doğru yapmıştır. Mesela Suriye rejiminin kendi halkına karşı katliam politikasından vazgeçmesidir” dedi.

BAKAN GÜL’ÜN ‘MAKLUBE’ MESAJI

Çelik Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “maklube” açıklamasına dair soruya ise şöyle yanıt verdi: “Adalet bakanlığı FETÖ ile mücadele konusunda kilit bakanlıklardan. FETÖ en çok orada yapılanmıştı. Burada bir zaaf varmış gibi değerlendirmeler çıkınca sayın bakan da bu şekilde cevap vermiştir.”

TANK PALET SATIŞI: GİZLİ BİRŞEY YOK

Sakarya’daki tank palet fabrikasının gizli devriyle ilgili sorulan soruya ise Çelik “Cumhurbaşkanı kararıyla, kararname arasındaki farkın bilinmesi gerekir. Bu da cumhurbaşkanı kararıdır. Cumhurbaşkanlığı kararının bir çoğunun yayınlanmadığının bilinmesi gerekir. Eldeki imkanların daha iyi kullanılması için yeni yatırımların oluşması için yapılmıştır. Gizli bir şey yok. Kaynakların en etkili şekilde kullanılması düşünülmektedir. Özel sektörde yapılması bu açıdan fırsat doğuracaktır. Tesisin mülkiyeti MSB’de kalacaktır. Tesis çalışanları yine MSB’de kalacaktır. En az elli milyon dolar yatırım yapılması şartıyla üstleneceklerdir” dedi.