AKP'den 'Ankara'ya kayyum' açıklaması: Anında köz eder, simsiyah yapar

"Rüşvet" iddiaları sonrası İçişleri Bakanlığı'nın mülkiye müfettişi görevlendirmesi, "Kayyum hazırlığı mı?" sorusunu gündeme getirdi. Ancak AKP bunun siyasi sonuçlarının 'ağır' olacağı düşünülüyor.

AKP'den 'Ankara'ya kayyum' açıklaması: Anında köz eder, simsiyah yapar

Eski CHP milletvekili Sinan Aygün’ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alan iddiaları sonrası başlayan tartışmaya ilişkin, AKP cephesinde “yargı kararının beklenmesi, iddiaların partili belediye meclis üyelerince takip edilmesi” kararlaştırıldı.

BBC Türkçe‘nin haberine göre “Ankara’ya kayyum atanır mı?” sorusuna üst düzey bir AKP yöneticisi “sıfır ihtimal” yanıtını verirken gerekçelerini de şöyle anlattı:

“Bu 3 bin voltluk elektriğe çıplak elle dokunmak gibi bir şey. Anında köz eder. Simsiyah yapar. Hukuken Ankara belediyesine bir kayyum atanma ihtimali sıfır. Çünkü, iddia edilen olay bir suç ithamı ile ilgili yolsuzluk, görevi kötüye kullanmayla ilgili. Bununla ilgili Sinan Aygün’ün şikayeti üzerine savcılık soruşturmasını başlattı. Mülkiye müfettişleri de inceleme yapıyor. Burada savcı, aynı şekilde soruşturma izni için de talepte bulunacak. Nasıl ki savcı soruşturma için “kuvvetli suç şüphesi” arıyorsa, İçişleri Bakanlığı da kuvvetli şuç şüphesi var mı yok mu buna bakacak. PTT memurunun bile dokunulmazlığı var, izinle yargılıyorsun. O nedenle Ankara, İstanbul belediye başkanını da ‘laf ola beri gele’ gibi bir anlayışla yargılayamazsın, kuvvetli şuç şüphesi olmalı.”

“MECLİS’TE SEÇİM YAPARIZ”

Yavaş’ın “usulsüzlük” nedeniyle görevden uzaklaştırılması halinde, Ankara belediye meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AKP’nin belediye başkanvekilini de seçmesi mümkün olabiliceği belirtiliyor.

Bir parti yöneticisi bu konudaki tutumlarını, “Yargı kararı kesinleşir ve Mansur Yavaş’ın belediye başkanlığı düşerse, ancak böyle bir durumda belediye meclisinde seçim yapılır. Biz siyasi hesaplaşmayı, siyasi makamlarla yapmak isteriz” görüşünü dile getirdi.