AKP'den Ali Erbaş açıklaması: Cumhurbaşkanımız takdir ediyor, problem yok...

AKP, Parti Sözcüsü Ömer Çelik aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanına bir kez daha sahip çıktı.

AKP'den Ali Erbaş açıklaması: Cumhurbaşkanımız takdir ediyor, problem yok...

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Adli Yıl Açılış Töreni’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılmasının protesto edilmesini “ideolojik bir yaklaşım” diye yorumlayan Ömer Çelik, Saray’ın “kaçak” olmadığını savundu ve “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi milletin evidir. Orada herhangi bir şekilde kaçak durum söz konusu değildir. CHP aydınlanmış bir despotizmle örgütlü bir cehalet arasında gidip geliyor. O gazi mekanın bütün izinlerinin tam olduğu yargı süreçlerinde bir sorun olmadığı defalarca ifade edildi” dedi.

LÜBNAN CUMHURBAŞKANINA: EZİKLİK…

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın Osmanlı Devleti’yle ‘devlet terörü’ gibi ifadelerini kesinlikle ret ve protesto ettiklerini ayrıca kınadıklarını belirten Çelik, “Osmanlı’yı işgalci sayıp, çekilmesinin ardından bölgedeki kaynakları sömürenler, orayı sömürge muamelesi yapanları Lübnan Cumhurbaşkanı ‘nüfus sahibi’ olarak yorumluyor. Bu tipik ezikliğin bir örneğidir. İlişkilerimizi zehirleyen bu tip açıklamalar yerine ilişkilerimiz daha ileri götürecek, mantığa ve tarihe uygun yaklaşımın sergilenmesini bekliyoruz. Lübnan kardeş bir ülkedir. Birtakım siyasilerin davranışlarıyla aramızdaki ilişkiler bozulacak değildir” diye konuştu.

MHP SORULDU, ‘CHP’YLE YANITLADI

Çelik, daha sonra gazetecilerin sorularına da yanıt verdi. Çelik’e Diyanet İşleri Başkanlığının 30 Ağustos’taki Cuma Hutbesi’nde Atatürk’e yer vermemesine yönelik MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek’in istifa çağrısı yapmasıyla ilgili bir soru geldi.

Çelik ise soruyu MHP’nin değil de CHP’nin istifa çağrısı sözkonusuymuş gibi yanıtladı ve şu ifadeleri kullandı:
“Diyanet İşleri Başkanlığı önemli bir kurumdur. CHP’nin Diyanet İşleri Başkanlığı ile hem kurumsal hem ideolojik bir kavgası olduğunu, bu kuruma karşı son derece temelden, kurum ne yaparsa yapsın ideolojik bir hoşnutsuzluğu olduğunu biliyoruz zaten.” diye konuştu.

“ERDOĞAN TAKDİR EDİYOR, PROBLEM YOK”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı “gerek kurumu yönetmesindeki performansı gerek PKK FETÖ gibi örgütlerin gençlere dönük zehirleyici propagandalarına karşı yaptığı faaliyetler sebebiyle takdir ettiğini” ifade eden Çelik, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk konusunda herhangi bir tartışma yoktur. Ülkemizin kurucu önderidir. Her zaman minnetle ve saygıyla anıyoruz. Osmanlı İmparatorluğu ile Türkiye Cumhuriyeti’ni birbirine kavga ettirmeye gerek yoktur, hepsi bizimdir. Büyük bir devlet geleneğinin yüzlerce, binlerce yıllık takipçileriyiz, mirasçılarıyız. Atatürk’e saygı konusunda, Atatürk’e dönük olarak gereken ihtimamın gösterilmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığının da bir problemi yoktur.” değerlendirmesinde bulundu.