AKP'den Akşener'in 'Iğdır' kıyağına teşekkür geldi

Iğdır’ı HDP’nin kazanmaması için aday çıkarmayacaklarını açıklayan 'İyi' Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e AKP'den "teşekkür" mesajı geldi.

AKP'den Akşener'in 'Iğdır' kıyağına teşekkür geldi

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Iğdır’da HDP’ye karşı aday çıkarmayarak kendilerini destekleyeceklerini belirten ‘İyi’ Parti lideri Meral Akşener’e teşekkür etti.

Ankara Altınpark ANFA Salonu’nda düzenlenen “Muhtarlar Buluşması” programında Muhtarlar Konfederasyonu üyeleriyle bir araya gelen Özhaseki, programın sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özhaseki, Akşener’in “Iğdır’da Cumhur İttifakı adayını destekleyeceğiz” yönündeki açıklamasına ilişkin soruya “Herhalde ince bir siyasi atraksiyon yatıyor bunun altında. Ama teşekkür ederiz yine de. Güzel bir şey.” yanıtını verdi.

“Bazı AK Parti milletvekillerinden HDP’nin oylarına talibiz açıklaması geldi. Siz de HDP’nin oylarına talip misiniz?” sorusu üzerine ise “HDP’nin oylarına değil, Kürt vatandaşlarımızın oylarına talibiz. Biz özellikle PKK ile Kürt vatandaşları birbirinden çok net ayıran bir partiyiz.” yanıtını veren Özhaseki şunları söyledi:

“Güneydoğu’ya gidip 2,5 yıllık bakanlık sürecinde teröristlerin yıktığı, yaktığı evleri yapan birisiyim. Bakanlığımda en çok gittiğim yer herhalde Şırnak, Silopi ve Sur’dur. Vatandaş orada PKK’lı teröristlerin zulmü altında sesini hiç çıkaramamış. Orada vatandaşın evlerini siper haline getirmişler. Hatta onların çocuklarını da önde tutmuşlar ki askerler silah sıktığında çocuklar ölsün. Böyle bir vahşi grup var orada. Bu vahşi grubun siyasi sözcülüğünü yapanlara karşı çok kesin, net, ketum bir tavrımız var. Keşke bunu diğer partiler de söyleseler.”