AKP'de toplu istifa

AKP’de Ali Babacan’ın yeni parti kurmak için istifa etmesinin ardından parti içinde başka istifaların gelmeye başladığı iddia edildi.

AKP'de toplu istifa

Ali Babacan ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun parti kurma hazırlıkları ayrı ayrı devam ederken, bir yandan da AKP Teşkilatlarından istifa haberleri geliyor.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre; yerel seçimlerin ardından AKP Genel Merkezi’ne istifa dilekçeleri yağıyor. İstifaların İstanbul Seçimlerinin kaybedilmesinin ardından yapılması ve ‘yeni parti’ söylemlerinin arttığı dönemde gerçekleşmesi, kurulacak partiye geçiş sinyali olarak değerlendirildi.

GAZİANTEP’TE 89 İSTİFA BİRDEN

AKP’nin 31 Mart Yerel Seçimlerinde 2 ilçe belediyesinin kaybettiği Gaziantep’te ise 89 ismin partiden istifa etiği öne sürüldü. İstifa eden isimlerin yeni partiye kayıt için istifa ettikleri iddia edilirken, bir başka iddia daha gündeme geldi. Ali Babacan’ın yakınındaki bir ismin, kent genelinde kurulacak partinin teşkilatlanması için AKP içerisindeki küskünlerle temaslar gerçekleştirildiği ileri sürüldü. Önümüzdeki aylarda teşkilatlanmasını tamamlayarak kurulması beklenen partiye katılmak için Türkiye genelinde AKP teşkilatlarında çok sayıda istifanın gerçekleşmesi bekleniyor.

YENİ PARTİ İHRAÇLARI DURDURDU

AKP’de yerel seçimlerin ardından partideki ihraçları askıya aldırdığı belirtiliyor. İhraç talebiyle disipline sevk edilen birçok parti üyesi ile ilgili şimdilik bir işlem yapılmaması kararının alındığı belirtildi.