AKP'de toplu istifa

İzmir’de AKP Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın ve 7 ilçe yöneticisi istifa etiklerini açıkladı.

AKP'de toplu istifa

3 Temmuzda gerçekleşen meclis toplantısında, Aliağa Belediye başkanı Serkan Acar’ın, belediyeye meclisinden 180 milyon TL borçlanma yetkisi alması ve vergi ve sigorta borçlarına mahsup edilmek üzere, belediyeye ait 59 adet gayrimenkullerin Hazine ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na devredilmesi kararlarının AKP’de istifaların nedeni olduğu öne sürüldü.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin oy çokluğu ile alınan meclis kararlarından rahatsız olduğu ve bu nedenle Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın’ı suçladığı ifade edildi. İlçe başkanı Kazım Sayın’ın ise kararların çıkmasının sorumluluğunun kendisinde değil, meclis üyelerinde olduğunu söylediği kaydedildi.

Bu gelişmeler üzerine Sürekli, AKP’nin Aliağa Meclis üyelerini il binasına çağırdığı ve meclis üyelerine sert bir şekilde eleştiri yaptığı belirtildi.

Yaşanan gelişmelerin ardından önce 4 meclis üyesi, AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin kendilerine karşı tavrından dolayı istifa ettiklerini açıklamışlardı. Sürekli’nin Kazım Sayın ile çalışmak istemediği ve bunu genel merkeze ilettiği belirtildi. Ardında da Sayın ve 7 yöneticinin istifalarını verdiği kaydedildi.