AKP'de 'tekrar seçim'in koordinatörü belli oldu

YSK'nın İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerinin iptal edilmesi ve tekrarlanması kararının ardından AKP'de seçim stratejisi yürütecek ismin belli olduğu iddia edildi.

AKP'de 'tekrar seçim'in koordinatörü belli oldu

YSK’nın İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerinin iptal edilmesi ve tekrarlanması kararının ardından AKP’de seçim stratejisi yürütecek ismin belli olduğu iddia edildi.

İstanbul’da tekrarlanacak seçimlerin AKP’deki koordinasyonunu Ankara’da Mansur Yavaş’a yenilen Mehmet Özhaseki’nin yürüteceği belirtildi.

Yerel seçimlerde büyükşehirleri kaybeden AKP’nin, seçimlerin ardından Erbil ile teması ve  Öcalan’ın da sekiz yıl aranın ardından avukatlarıyla görüştürülmesi gibi adımlar yeni bir çözüm sürecinin habercisi olarak yorumlanmıştı.

AKP’nin tekrarlanan seçimlerde Kürt seçmenin oylarına gözünü diktiği ve buna göre strateji belirlediği konuşuluyor.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, AKP 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimleri için HDP’li seçmenlerin üzerine yoğunlaştı. HDP’li seçmenin yoğunlukta olduğu 3. bölgede çalışmalarını yoğunlaştıracak olan AKP’de gruplar halinde sahaya milletvekili ve siyasetçiler gönderilecek.

Seçim koordinasyon merkezinin başına ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve seçimleri kaybeden Mehmet Özhaseki getirilecek.

Bunun yanı sıra, Özhaseki’nin İstanbul’da iş yapan müteahhitleri ‘markaja alacağı’ belirtiliyor. AKP’nin iş insanlarına ihale, iş garantisi gibi tekliflerle gideceği de kaydediliyor.