AKP'de 'talimat' alındı: Hatice ve Ayşeler üzerinde yoğunlaştık

AKP'li Çam, Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda "Hatice ve Ayşeler üzerinde yoğunlaştıklarını" söyledi,

AKP'de 'talimat' alındı: Hatice ve Ayşeler üzerinde yoğunlaştık

AKP Genel Başkanı Vekili Kurtulmuş’un AKP Genel Merkezi’nde milletvekillerine seslenirken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Partide Hz. Ömer, Hz. Hatice gibi kişilerle yolumuza devam edeceğiz.” şeklindeki talimatını ilettiği öğrenilmişti.

AKP Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın AKP’nin kongre süreciyle ilgili anlattıklarına göre Erdoğan’ın bu “talimat”ı partiye ulaştı.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Erdoğan’ın talimatıyla “Hatice ve Ayşeler üzerinde yoğunlaştıklarını” söyleyen Çam, “Sahadan şöyle sesler geliyor: ‘Hatice ve Ayşeleri seçeceklerin de Hatice ve Ayşe olması gerekli.’ Bu çok doğru bir yaklaşım” dedi.

“Partimizin üye sayısı 10 milyon 358 bin 466. Bunun yüzde 45’i, yani 4 milyon 658 bin 79’u kadın. Silinen üyelerin yüzde 90’ı daha önce vefat etmiş, memuriyet sebebiyle üyelikten çıkmış kişiler.” diyen AKP’li Çam, “Biz kadın kolları olarak üyelerin güncellenmesini yaparken tek tek aradık. Ulaşamadığımız kişilerin evlerine ziyarete gittik. Üyelikten çıkanlar çok fazla deniyor. Oysaki sadece kadın kolları olarak 26 Ekim ile 18 Kasım tarihleri arasında 13 bin kadar yeni kadın üyemiz oldu. Kadınlarımızın partimize teveccühü çok fazla” iddiasında bulundu.