AKP'de Meclis Başkanlığı için dört isim: Bir de 'sürpriz' var...

Binali Yıldırım'ın istifa kararı sonrası boşalacak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) koltuğu için AKP'de dört kişinin isminin öne çıktığı öğrenildi.

AKP'de Meclis Başkanlığı için dört isim: Bir de 'sürpriz' var...

AKP’li Binali Yıldırım’ın partisince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi ve gelen tepkilerin ardından Meclis Başkanlığı’ndan istifa edeceğini duyurması sonrası başkanlık koltuğuna kimin oturtulacağı merak konusu.

Habertürk‘ten Muharrem Sarıkaya, Numan Kurtulmuş, Naci Bostancı, Mustafa Şentop, Bekir Bozdağ’ın adının parti kulislerinde öne çıktığını belirtirken, bu isimlerden Naci Bostancı ve Numan Kurtulmuş’a MHP’nin daha sıcak baktığı öğrenildi.

Bilindiği üzere MHP lideri Devlet Bahçeli dünkü açıklamasında “AKP kimi aday gösterirse ona destek vereceklerini” beyan etmişti.

Sarıkaya, kulislerde”sürpriz” bir ismin de kulislerde dolaşmaya başladığını belirtirken, “Eğer iddia gerçekleşirse TBMM tarihinde ilk kez bir kadın Başkan olacak… Kuliste adı dolaşıma sokulan ise İstanbul Milletvekili Alev Dedegil… İstanbul Kadın Araştırmaları Merkezi Kurucu Başkanlığı’nın yanı sıra AK Parti yönetim kadroları dahil çeşitli kademelerde görev yapan Dedegil, 4 dönemdir milletvekilliği görevini sürdürüyor” dedi.

Yıldırım’ın 18 Şubat’ta istifa etmesi durumunda TBMM Başkanlığı seçimi için adaylık başvuruları 19-23 Şubat günleri arasında yapılacak. Seçim için turlar ise 24-28 günleri arasında gerçekleştirilecek.