AKP'de Hulusi Akar 'rahatsızlığı': Sana mı kaldı Reis'i düzeltmek...

Hulusi Akar'ın Erdoğan'a yaptığı 'Ak Parti' düzeltmesinin parti içinde bir kesimin tepkisini çektiği öne sürüldü.

AKP'de Hulusi Akar 'rahatsızlığı': Sana mı kaldı Reis'i düzeltmek...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP’nin 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmanın bir bölümünde, AKP yerine ‘Refah Partisi’ demişti. Erdoğan’ı bu sırada düzelten ise yalnızca Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olmuştu.

Bu yaşanan parti içinde nasıl bir etki yarattığına ilişkin AKP medyasında ilginç bir köşe yazısı kaleme alındı. Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, “Erdoğan’ı uyarabilmek” başlıklı yazısında, AKP’de yaşanan hataların Erdoğan’a gösterilmesi konusunda büyük bir sessizlik yaşandığından yakınırken sözkonusu olay sonrası partideki bir kesimin Bakan Akar için “Sana mı kaldı Reis’i düzeltmek. Ne o Refah Partisi isminden rahatsız mı oldun Paşa?” dediğini öne sürdü.

Özışık’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Tabii bu noktada birilerinin Erdoğan’a doğruları söylemesi ve yapılan hataları göstermesi de gerekiyor. Aslında AK Parti en büyük sıkıntısını tam da bu noktada yaşıyor.
Birilerinin korkunç hatalar yaptığı, ama kimsenin anlamsız bir şekilde tepki vermediği ve bu nedenle herkesin gözlerini olan olaylardan kaçırdığı inanılmaz bir sessizlik ortamı var AK Parti’de…
Bu durum 25 milyon seçmeni olan bir partide yaşanıyor ve hemen herkes, “Aman başıma bir şey gelmesin. Ben bunu Reis’e anlatamam” diye geri çekiliyor.
Bakın Erdoğan’ın önceki gün yaptığı konuşma sırasında bir olay yaşandı. Cumhurbaşkanı konuşması sırasında “AK Parti” demek yerine “Refah Partisi” dedi. Hulûsi Akar bu dil sürçmesini anında Erdoğan’a hatırlattı.
Erdoğan gülerek hatasını düzeltince salondaki herkes gülmeye başladı. İzlerken insanı mutlu eden ve gülümseten bu meselenin perde arkasında ne yaşandı biliyor musunuz?
Anlatayım.
AK Parti’nin içindeki samimi bir kesim, “İşte Erdoğan’ın vefası böyle bir şey. Yıllardır AK Parti’nin başında ama Refah Partisi’ni hiç unutmadı. Helal olsun” yorumları yaptı.
Peki yine AK Parti’nin içinde olan diğer kesim ne yaptı dersiniz? Hulûsi Akar’a yüklendiler iyi mi? “Sana mı kaldı Reis’i düzeltmek. Ne o Refah Partisi isminden rahatsız mı oldun Paşa?” diye saldırdılar.
Genele vurduğunuzda, aslında karşımıza çok acı bir tablo çıkıyor.
Kendini bu partinin sahibi gibi görenler, Erdoğan’ı yaptığı bir gaftan dolayı dahi uyarma gereği duymuyor. Erdoğan’ın dil sürçmesi sonucu, “Refah Partisi” dediğini bile bile uyarma gereği duymuyor ve hatta yapılan yanlışı alkışlıyor.
Partiye yeni katılan Hulûsi Akar gibi isimler ise “Aman burada bir yanlış yapılmasın” diyerek anında müdahale ediyor ve o müdahalenin sonu mutlu bir şekilde bitiyor.”