AKP'de deprem: Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan istifa resti!

Cumhur İttifakı'ndan seçilen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın belediye borçları nedeniyle istifa edeceği ileri sürüldü.

AKP'de deprem: Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan istifa resti!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Memduh Büyükkılıç’ın belediyenin 2 milyarı aşkın borcu yüzünden istifa kararı aldığı ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa edeceği iddia edildi.

Yeniçağ’dan Muharrem Kılıç’ın haberine göre, Kayseri’de Cumhur İttifakının adayı olarak seçimi kazanan Memduh Büyükkılıç, belediyenin mali tablolarını inceledikten sonra bu şartlarda hizmet etmenin mümkün olmadığını ve acil paraya ihtiyaç olduğunu söyleyerek istifa resti çekti.

Belediye Meclisi’nden 150 milyon TL borçlanma yetkisi almasına rağmen kaynak bulunamamasının da istifa kararında etkili olduğu düşünülürken, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin devreye girerek Memduh Büyükkılıç’ı istifa kararından vazgeçirdiği belirtildi.

Öte yandan iddia sahibi Yeniçağ gazetesinin ilgili içeriği yayından kaldırdığı görüldü. Özhaseki’den ise istifa iddialarına yanıt geldi: