AKP'de 'birlik' çabaları: Ülkeyi sola teslim ederiz

"AKP'nin birliği" için temaslar yapan heyet, tarafları diyaloğa çağırmış ve "“Birliğimizi koruyamazsak, kendi ellerimizle ülkenin yönetimini sola teslim ederiz” demiş.

AKP'de 'birlik' çabaları: Ülkeyi sola teslim ederiz

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan öncülüğündeki ekipler partileşme yoluna giderken AKP’nin birliği için bir “heyet”in taraflar arasında görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.

Eski AKP’li milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Ekrem Erdem, Harun Karaca, Ahmet Albayrak, İsmail Erdem, Nuri Albayrak, Hasan Basri Yıldız ve Ünal Kaçır’ın da yer aldığı, 13-14 kişiden oluşan heyetin ilk görüşmesini AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaptığı ve “birlik ve bütünlüğün sağlanması” yönünde adım atmasını talep ettiği belirtildi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, konuyla ilgili yazısında heyetin Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’la da bir araya geldiğini, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ise heyeti temsilen Feyzullah Kıyıklık ile Ekrem Erdem görüştüğü aktardı.

‘SOL’ TEHLİKESİ (!)

Selvi, görüşmelere ilişkin köşesinde “Mahallenin ağır abileri” ara başlığıyla yazdığı detaylarda şu ifadelere yer verdi:

“Birlikte başardık, başaracağız” ilkesinden hareket eden heyet, görüşmeler sırasında anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülebileceğini savundu. “Birliğimizi koruyamazsak, kendi ellerimizle ülkenin yönetimini sola teslim ederiz” görüşünü savunan heyet temaslarını tamamladı ama Davutoğlu ve Babacan’ın yeni parti kurmalarının önüne geçmek mümkün olmadı. Heyette yer alan isimlerle konuştum. Kapıların tamamen kapanmadığı görüşündeler. “Tayyip Bey’den adım atmasını bekliyorlar” diyorlar. Mahallenin abileri umutlu ama görünen o ki köprülerin altından çok sular akmış ve iş geri dönülemez bir sürece girmiş.”