AKP'de bir Ahmet Davutoğlu istifası daha

24. Dönem AKP Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk yaptığı basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile hareket edeceğini açıkladı.

AKP'de bir Ahmet Davutoğlu istifası daha

Bursa’daki ofisinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Öztürk, partisinin yetkili organlarının eleştiriye açık olmadığını söyledi. Öztürk,”Kuruluşunda ağır bedeller ödediğim, kuruluş felsefelerinden uzaklaşarak değer yargılarının şahsi menfaatler üzerine inşa edildiğini gördüğüm partimden bugün itibari ile istifa ediyorum” dedi.

Sözcü’de yer alan habere göre; Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi, siyasal ve ekonomik durumları da bulundurarak, istifa sürecimi ertelemiştim. Ancak partimin yetkili organları gelinen bu noktada öz eleştiriye açık olmadığını gördüm.

Oysaki AKP’nin kuruluş felsefesinde özgürlükçü bir duruşla, bazı kurumların tekelinde olan siyasetteki zincirlerinin kırılması vardı, bunu da bazı dönemlerde başardık.

AKP’nin hak ve hakikatin yanından uzaklaşarak siyaseti kendi çıkarları doğrultusunda yapan kişiler tarafından kullanılmasına zemin hazırladığını düşünüyorum. Kul ve kamu haklarının olmazsa olmazımızdan hızla uzaklaştırıldığımızı da belirtmek isterim.

Bilgiye dayalı, Türkiye’de siyasette değişim ve dönüşümü gerçekleştirecek, kurumsallaştıracak ve geleceğe umutla bağlanacak yeni bir siyasi partiye fikren ve gönül olarak destek olacağım”