"AKP 'yeni parti' söylemlerinden memnun, başarısızlığı bize yükleyecek"

Bir tarafta Abdullah Gül-Ali Babacan ikilisinin, diğer tarafta ise Ahmet Davutoğlu’nun yeni partiler kuracakları iddia ediliyordu.

Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kuracağı iddiaları bir seçim arefesinde daha yeniden dolaşıma sokulmuştu. Gül ve Davutoğlu’na yakın isimler, AKP’nin bu söylentilerden son derece memnun olduğunu, 31 Mart seçimlerinde yaşanabilecek başarısızlığı kendilerine yükleyeceğini belirttiler.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve görevinden azledilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yeni bir parti kurma girişimleri yeniden gündeme getirildi.

Bir tarafta Abdullah Gül-Ali Babacan ikilisinin, diğer tarafta ise Ahmet Davutoğlu’nun yeni partiler kuracakları iddia ediliyordu. İki parti mi tek parti mi kurulacağı iddiaları gündemi meşgul etmeyi sürdürürken, Gazete Duvar iddialara konu olan ekibin içinden bir görüşme yayımladı.

Habere göre, iki grubun kendi ağızlarından anlattıkları şöyle: “Bizim rahatsızlığımız sır değil. Bir süredir bizlere parti kurmamız için çeşitli kesimlerden, kişilerden telkinler, baskılar geldiği ortada. Bunun için sosyal medya hesaplarımızın altındaki yorumlara bakmanız yeterli. Gül-Davutoğlu-Babacan isimlerinin zaman zaman bir araya geldiği doğru ancak birlikte hareket ettikleri iddiası yanlış. Ahmet Davutoğlu yenibirparti.org sitesinden medya aracılığıyla haberdar oldu. Bu siteyle ilişkisi yoktur. Biz de baktık ve gördük ki bu adres 2018 yılında alınmış. Davutoğlu’nun hangi noktada olduğunu merak edenlerin, 16 Nisan Referandumu için Konya’da düzenlenen ‘Evet’ mitingindeki konuşmasına bakmaları yeterlidir. Hoca orada konuşmasını ‘evet’ demeden bitirmiştir. 31 Mart yerel seçimine bu kadar kısa zaman kala bu üç ismin yeni parti/partiler kuracağı iddiası AK Parti tarafından kullanılmaktadır. Dış düşmanlarla yetinmeyen AK Parti, olası bir başarısızlığı ‘iç düşmanlara’ fatura etmek için bu dedikodunun dolaşıma girmesinden memnuniyet duymaktadır.Bir parti kurulacak veya kurulmayacak demek için henüz erken. Herkes 31 Mart seçiminin sonucunu beklemek zorunda olduğunu biliyor.”