AKP ve MHP'den garip 'veto' teşekkürü

AKP ve MHP'nin Meclis'te 'Evet' oyu vermesiyle geçen yasanın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edilmesinin ardından vekiller birbir teşekkür açıklamasında bulundu

AKP ve MHP'den garip 'veto' teşekkürü

Termik santrallere filtre takılmasının ertelenmesini de içeren 7193 sayılı kanun’u bir kez daha görüşülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına gönderern AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a  AKP ve MHP’den teşekkür geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, hemşehrileri adına Erdoğan’a teşekkür ederken, MHP’li Feti Yıldız, “Zat-ı devletlerine şükranlarımızı arz ederiz” dedi. Yasa, AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilmişti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “MHP tarafın sloganlaştırılan ‘Çevrecilik Milliyetçiliktir’ anlayışıyla, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 15 termik santrale flitre takılmasını erteleyen kararı veto etti. Zat-ı devletlerine şükranlarımızı arz ederiz” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Ünal sosyal medya hesabından, “Bu anlamlı karardan ötürü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a tüm Kahramanmaraşlılar olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Kararın şehrimizdeki Milli Mücadele bilincine derin katkılar sağlayacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Ünal ayrıca “Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan önce sağlık, önce insan diyerek Afşin-Elbistan Termik Santralleri’nin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti.Cumhurbaşkanımıza tüm Kahramanmaraşlılar adına şükranlarımızı sunuyorum.” diye yazdı.

MECLİSTE EVET, VETOYA TEŞEKKÜR

AKP’li Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Cumhurbaşkanımız milletvekillerimizin çabalarını ve vatandaşlarımızın beklentilerini göz ardı etmedi” diyerek teşekkür ederken, ilin diğer AK Partili milletvekili Mehmet Cihat Sezal “Hemşehrilerimiz adına teşekkür ederiz” paylaşımında bulundu. AKP’li vekil Özdemir TBMM’de yapılan oylamada evet oyu vermişti.