AKP T24, Cumhuriyet ve Haber Global'e akreditasyon vermedi

AKP İstanbul İl Başkanlığı birçok yayın organının seçim akşamı için akreditasyon talebini reddetti.

AKP T24, Cumhuriyet ve Haber Global'e akreditasyon vermedi

Yeniden yapılan İstanbul seçimlerini AKP Seçim Koordinasyon Merkezi’nden takip etmek isteyen birçok gazeteciye akreditasyon verilmedi.

AKP, T24 muhabiri dahil olmak üzere birçok yayının başvurusunu bir gerekçe belirtmeksizin reddetti.

Akreditasyon başvurusu talep edilen bazı gazeteciler nedenini sorduklarında il başkanlığından “Bilgimiz yok” yanıtını aldıklarını aktardı.

T24’ün yanı sıra Haber Global, Kurdistan 24 ve tvNet gibi kanallarda akreditasyon talepleri reddedildiği için seçimleri AKP SKM’den takip edemeyecek. Bazı kurumların da kameramanlarının başvurusu reddedildi. T24’e bilgi veren bir Cumhuriyet gazetesi yetkilisi kendi başvurularının da reddedildiğini bildirdi.

T24’e akreditasyon talebinin reddedildiği ilk başta bir e-posta ile bildirilirken, daha sonra da “mağduriyet yaşanmaması için” talebin reddedildiği telefonla bildirildi. Talebin reddi ile ilgili herhangi bir gerekçe telefon konuşmasında da verilmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaklaşık 438 basın mensubuna seçim sonuçlarını SKM’de takip edilmek üzere akreditasyon verildiği belirtilken, AKP’de bu sayının 200’ün üzerinde olduğu ifade edildi.