AKP Sözcüsü Çelik: Kılıçdaroğlu siyasi sabotaj gerçekleştirmeye çalışıyor

Çelik, CHP'ye "Bizim açımızdan yok hükmündeki mesajı grup konuşmasında söz konusu ederek siyasi sabotajı gerçekleştirmeye çalışıyorlar." diye yüklendi.

AKP Sözcüsü Çelik: Kılıçdaroğlu siyasi sabotaj gerçekleştirmeye çalışıyor

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, iktidarın Suriye gündemi ve “güvenli bölge” konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye konusunda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektuba ilişkin ”Cumhurbaşkanlığı makamına dönük olarak dünyanın neresinden gelirse gelsin saygı sınırlarını aşan her mesaj yok hükmündedir. Cumhurbaşkanımız ‘Bu mektubu unutmadık gereken şekilde gereken zamanda karşılığı verilecektir’ demiştir.” ifadelerini kullandı.

Rusya’yla imzalanan Soçi Mutabakatı’na ilişkin “Barış Pınarı Harekatı’nın stratejik amaçlarına ulaşmasının son merhalesini teşkil etmiştir.” diyen Çelik, “Böylece Suriye topraklarında milli güvenliğimize yönelik oluşturulmaya çalışılan tehdit organizasyonu ve ayrılıkçı gündemlerin boşa çıkarılması bu son merhaleyle tamamlanmıştır. Barış Pınarı Harekatı alanındaki pozisyonumuz hem ABD hem Rusya tarafından teyit edilmiştir. Münbiç ve Tel Rıfat’tan YPG unsurlarının çekilmes temin edilecektir. Aynı şekilde Kobani’den de. Türkiye-Suriye sınırında 30 kilometrelik alanda artık terör unsurları bulunmayacak. Mültecilerin güvenli gönüllü şekilde ülkelerine dönmeleri konusundaki çalışmalar Rusya ile birlikte yapılacaktır.” açıklamasını yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun mektubu grup toplantısında okumasına da tepki gösteren Çelik, “Bizim açımızdan yok hükmündeki mesajı grup konuşmasında söz konusu ederek siyasi sabotajı gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Eğer gerçekten samimiyse CHP Genel Başkanı terör örgütünün yanında olan partiye yönelik bir eleştiri getirmelidir. Türkiye’nin haklı tezi dünya tarafından kabul edilmiş ancak CHP bu olgunluğu gösterememiştir.” dedi. Çelik Kılıçdaroğlu için “Bizim içinde yok hükmünde olan bir mektubu konuşmasında okuyup siyasi bir malzeme haline getirmeye çalışmıştır” diye devam etti.