AKP Şanlıurfa İl Başkanı, 'Bize oy vermek Allah'ın emri' sözünün arkasında: Sığ su solcuları alçakça saldırıyor...

AKP Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar'ın "AKP'ye oy vermeyi imanın gereği" sayan sözlerine partisinin il teşkılatından destek geldi.

AKP Şanlıurfa İl Başkanı, 'Bize oy vermek Allah'ın emri' sözünün arkasında: Sığ su solcuları alçakça saldırıyor...

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın Siverek’te partisinin seçim bürosu açılışında yaptığı konuşma, AKP gericiliğinin dini siyasete alet etme alışkanlığındaki yeni bir örneğini oluşturmuştu.

AKP İlçe Meclis Üyesi Adayı Celal Akıl’ın seçim bürosu açılışına katılan Gülpınar, AKP’li adaylara oy isterken, bunun “Allah’ın emri” olduğunu savunmuş ve “yarın inşallah mahşerde Allah’ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak.” demişti.

Büyük tepki çeken sözlerle ilgili Kasım Gülpınar’dan bir açıklama gelmedi. AKP’li vekilin yerine AKP Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı, Gülpınar’ sahip çıktı.

‘ETİK’ DERSİ VERDİLER!

Kasım Gülpınar’ın konuşmasının “sığ su solcuları” diye nitelediği kişilerce farklı servis edildiğini ileri süren İl Başkanı Yıldız, bir de Gülpınar’ın “saldırı”ya uğradığını savunup üste çıkmaya çalıştı.

Yıldız açıklamasında şunları söyledi:

“Kamuoyunun dikkatine… AK Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz Kasım Gülpınar Bey dün düzenlenen bir açılışta yaptığı yaklaşık 20 dakikalık konuşmayı sığ su solcuları tarafından cımbızlanarak farklı bir şekilde servis edilmiştir.

Milletvekilimiz Kasım Gülpınar’a yönelik bu alçakça linç kampanyasının her şekil karşısındayız. Konuşmasının sadece bir kesitini cımbızlayarak algı oluşturmaya çalışmak ne gazetecilik ahlakına ne de toplum etiğine uygun değildir.

Konu millet ve memleket oldu mu, elini hatta gövdesine taşın altına koymaktan çekinmemiş, millet sevdalısı milletvekilimize karşı yapılan bu mesnetsiz ve alçakça saldırıyı kınıyorum. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya ve bu algı operasyonlarına kanmamalarını rica ediyorum.”

GÜLPINAR NE DEMİŞTİ?

Seçim bürosu açılışında partisini destekleyen kalabalığa seslenen Gülpınar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı desteklemenin ‘iman’ gereğini olduğunu öne sürüp şunları söylemişti:

“Allahü Teala sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor, bu emir hepimiz için geçerli. Sadece yöneticiler için idareciler için geçerli değil. Herkes için. Halk için de geçerlidir. Halk emaneti nasıl verir? Sandığın başına gider, oyunu atar ve emanetini verir. Allah size bir emanet veriyorsa, bunun hesabını soracak demektir. Bunun hesabı nerede olacak. Ahirette olacak. Şimdi Allah hepinizden razı olsun. Bize bu emaneti verdiniz. Ben de gönül rahatlığıyla, vicdan rahatlığıyla size diyorum ki, yarın inşallah mahşerde Allah’ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak.”

Gülpınar bu seçim sürecinin ilk “mahşer müjdecisi” değil. AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz da partisinin Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin’e oy isterken “verileceklerin oyların manşerde beraat belgesi yerine geçeceğini” öne sürmüştü.