AKP MYK sonrası Çelik'ten açıklama

"CHP'nin sürekli olarak frenleyici, şaşırtmacaya dönük olarak bu şekilde açıklama yapması, Suriye'nin kuzeyine operasyon söz konusu olduğunda son derece basit ve üzücüdür."

AKP MYK sonrası Çelik'ten açıklama

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AKP Genel Merkezi’nde basına kapalı yapılan toplantı, saat 18.15’te başladı. Yaklaşık 1 saat süren MYK toplantısının ardından AKP sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

Çelik’in açıklamasından satır başları şöyle:

‘BARIŞ KORİDORU’ GÜNDEMİ

“(Suriye sınırına kurulacak ‘Barış Koridoru’ hakkında) Müttefiklerimizden olumlu bir yaklaşım bekliyoruz. Türkiye’nin takviminin kısaldığını söylemeliyim. Güney sınırımızda müttefiklerimizle ‘Barış Koridoru’ kurmak istiyoruz.”

“(CHP’nin söylemleri) Fırat’ın doğusu ile ilgili harekat basit bir polemikle geçiştirilmemeli. CHP’nin açıklamaları dikkat çekmeye başlamıştır. Frenleyici ifade kullanmaları üzücü. Yabancı devletlerin bu tavırlarını anlayabiliriz. CHP’den şaşırmaktan usandığımız bir tavır geldi. CHP yönetimi Fırat’ın doğusuyla ilgili hazırlıkla ilgili olarak ‘sırada seçim mi var, saf mı sıklaştırıyor’ şeklinde son derece samimiyetsiz ve saygısız bir ifade kullandı.”

“Niçin Suriye ile ilgili konuşmalarda CHP’de bir tansiyon yükselmesi oluyor? Daha önce de bizzat genel başkanları Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye tehdit olmadığını, Türkiye’ye saldırı olmayacağı yönünde açıklamalar yapılmıştı. Halbuki Ankara’daki gar patlaması gibi olaylar önümüze çıktı. CHP’nin sürekli olarak frenleyici, şaşırtmacaya dönük olarak bu şekilde açıklama yapması, Suriye’nin kuzeyine operasyon söz konusu olduğunda son derece basit ve üzücüdür.”

“CHP yönetimi basiretsiz açıklamayla ‘Ortadoğu meselesi Ortadoğu devletler tarafından çözülmelidir’ demiştir. Bu yaklaşım Ortadoğu’nun gerçeğine ve şu anki fiili duruma aykırıdır. Ortadoğu’da dünyada ne kadar güçlü devlet varsa orada faaliyet gösteriyor. Bu sorunun çözümünü hangi devlete havale edeceğiz. Bu tipik oryantalist Ortadoğu yaklaşımı sürekli dillendiriliyor. CHP’nin bu yaklaşımdan uzaklaşması söz konusu olmadı. Bu bizim kendi yazılımımıza girmiş bir virüstür, Ortadoğu’yu aşağılamak ve Ortadoğu’yu Ortadoğululara bırakalım gibisinden. Türkiye bunları geride bırakmıştır. Bu geride bırakmayanların sorunudur.”

“Ortadoğu’da sadece ortadoğu devletleri yok, tüm güçlü devletler bölgede bulunuyor.”

İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU

“Ne zaman bir açılış yapılsa CHP’den aynı polemik geliyor. Bu eserlerin yapılmaması gerektiğini ifade ediyorlar.

Başka bir siyaset üretemiyorlar. Tüm bu süreçlerde Türkiye’ye kazandırılan eserler, yatırım modellerinden hangisi uygunsa ona göre hayata geçirildi. Şayet bu projeleri onların savunduğu gibi yapsaydık, yap-işlet-devret gibi modelleri kullanmasaydık, birçok şeye imza atamayacaktık.”

“Uzun mesafelerin çok kısa zamanda yüründüğünü görüyoruz. Bu yatırım modellerinin kullanması ile elde edilen birikimlerdir.”

TEKSAS’TAKİ SALDIRI

“Teksas’ta bir saldırı geldi. ABD’de hayatını kaybedenlere baş sağlığı diliyoruz. Teksas saldırganı ile Yeni Zelanda’daki saldırganın ideoloji arasında bu kadar güçlü bir bağ çıkmasına dikkat edilmelidir.”

“Aşırı sağcılığın, beyaz ırkçılığın nelere yol açtığı görülmektedir. Birilerin İslam düşmanlığı meselesini sadece Müslümanları ilgilendiren bir mesele diye sunması nelere yol açtığı görülmektedir. Yeni Zelanda’daki saldırıya ses çıkarmayanlar, bugün Teksas saldırısı ile beyaz ırkçılık karşıtı söylemlerini duyuyoruz. İslam düşmanlığı Müslümanlara düşmanlık değil, insanlığa ve insanlığın tüm değerlerine saldırıdır.”

‘EKSEN KAYMASI’

“Bu seneki Büyükelçiler Konferansı’nın ana  teması yeniden Asya açılımı. Yine geçmişteki birtakım eksen kayması tartışmalarının gündeme geldiğini görüyoruz.”

“Türkiye’nin ekseni şurası veya burası değil Ankara’dır. Ankara’dan verilen kararlarla Türkiye yönetilir.”

“Ortadoğu, Asya’ya olan yakın ilgimizi, Afrika’ya ilgimizi ‘Türkiye’de eksen kayması’ diye sunuyorlardı. Dünya artık eski sabit eksenler üzerinden dönmüyor. Bundan 5 yıl önce aklımıza gelmeyecek konular gündem oluyor. Bilinen ittifakların dikişlerin söküldüğünü net bir şekilde görüyoruz. Türkiye liberal konsensüse bağlı dünya düzeni çözülürken müttefiklerine çağrı yapmaya devam etmektedir. Terörle mücadelenin ilkeli bir şekilde yürütülmesi gerektiğini net bir şekilde ortaya koymaktadır. Türkiye’nin ekseni Ankara’dır.”

“Türkiye Batı ile ilişkilerinde NATO, OECD, AB ve Avrupa Konseyi’yle ilişkilerimiz tabii ki devam edecektir. Ama aynı zamanda dünyadaki dinamizmin seyirci değil aktörü olacak şekilde inisiyatif almaya devam edecektir.”

ABD VE ÇİN

“ABD Başkanı serbest ticarete karşı açıklamalar yaparken Çin Genel Başkanı küreselleşmeden bahsediyor. 5 yıl önce kim küresellikten bahsediyor diye sorsaydık ABD Başkanı diyecektik.”

“Ekonomik ilişkiler, çeşitli siyasi ilişkiler yoğunlaşıyor, çeşitleniyor ve yön değiştiriyor. Türkiye gelecek perspektifini tahkim etmek için buralarda yerini alacaktır. Türkiye’nin ekseni Ankara’dır, pergelin sabit ayağı Ankara’dır. Onun dışında dinamik coğrafyalara özel bir önem vermeye devam edeceğiz.”

“Sayın Cumhurbaşkanının, zatı devletlerinin Çin’e, Japonya’ya ziyareti olmuştur.”

SURİYELİ GÖÇMENLER

“Göçmenlerle ilgili sosyal medyada çok fazla maalesef yalan üretiliyor. Dezenformasyonda Türkiye neredeyse birinci sıradır. Türkiye’nin göç krizi yoktur, ama bu yönetilmesi gereken bir durumdur.”

“İçişleri Bakanlığımız tarafından dirayetle, basiretle ve evrensel şartlarda gerçekleşmektedir. Bu sorunun düzeltilmesiyle ilgili birtakım düzenlemeler hem misafirlerimizin rahatı için hem de huzursuzluk çıkmaması için insani ve dirayetli biçimde yönetilmektedir.”

KAZ DAĞLARI

“Kaz Dağları ya da Türkiye’nin herhangi bir yerindeki çevre meselesiyle ilgili olarak çok yüksek bir hassasiyete sahibiz.”

“İzinler iktidarlarımız öncesinde 2001 yılında verilmiş. Mimarlar Odası üyesi, CHP’den defalarca milletvekili adayı olmuş bir şahıs tarafından SİT izninin kaldırılması sağlanmış.”

“Bahsedilen maden Kaz Dağları’nda değildir arada 40 kilometre mesafe vardır. Burada kesilen ağaçların tamamının fazlası başka bir alana dikilmiştir. 13 bin civarı ağaç kesilmiştir. 197 bin rakamı yanlıştır. Ayrıca burada işlem bittikten sonra yeniden ağaçlandırılacak ve siyanürle arama söz konusu değildir.”

“Burada kesilen ağaçların yerine tamamı miktarınca fidan başka bir alana dikilmiştir. Söz konusu firmanın sözleşmesi gereği yapılacak işlemler bittikten sonra buranın ağaçlandırılması da tam olarak gerçekleştirilecektir.”

“Sadece bu sene Çanakkale’de 2,5 milyon fidan dikilmiştir. Doğru bilgilendirme çok önemli.”

“Kaz Dağları’nda gereken hassasiyet gösteriliyor, bütün işlemlerin ÇED raporuna uygunluğunu takip edeceğiz.”

“Vatandaşlarımızın çevre hassasiyetinin başımızın üstünde yeri var. Kendileri ile her zaman konuşuruz. Fakat bu hassasiyetleri manipüle eden, hassasiyetlerini siyasi ajandalarına uydurmak isteyen radikal gruplar vardır. Sosyal medyada yazılanlara inanmamak lazım. Çevre hassasiyetine saygılıyız. Bazı radikal gruplar bu hassasiyeti manipüle ediyor.”

 

 

Güncelleniyor…