AKP MKYK üyesi Gülaçar: Erdoğan dünya lideri, merhamet timsali bir lider

AKP Batman ilçe ve belde belediye başkan adaylarının açıklandığı törene katılan AKP MKYK Üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar...

AKP MKYK üyesi Gülaçar: Erdoğan dünya lideri, merhamet timsali bir lider

AKP Batman ilçe ve belde belediye başkan adaylarının açıklandığı törene katılan AKP MKYK Üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, burada gerçekleştirdiği konuşmasında ”Allah bize merhamet etti, içimizden bizi bilen merhamet timsali bir lider çıkıverdi. İşte bu liderin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır.” ifadelerine yer verdi.

AKP’nin bu ülkenin gerçeği olduğunu fade eden Gülaçar, “AK Parti 2001’de kurulmuş bir partidir ama AK Parti aslında bu ülkenin gerçeğidir. Bu milletin ta kendisi olduğu için, bu ülkeye hizmetkar olmaya, hizmet etmeye devam edecek olan bir partinin adıdır AK Parti. Bu partinin lideri sadece AK Parti’nin, Türkiye’nin değil dünyanın lideridir” dedi.

Gülaçar, Erdoğan’ın dünya lideri olduğu sözlerinin ardından mütevazı olduklarını belirterek ”Kibir, gurur ve kendini beğenmek bize ait değil, şeytana ait bir haslettir. Tevazu başımızla gözümüz üstüne, mütevazılık bizim işimiz ama bir yerde de hakikati ifşa etmek, haykırmak da bizim görevimiz. İşte bundan dolayı diyorum ki Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye’nin değil, dünyanın lideridir” sözlerine yer verdi.

AKP MKYK Üyesi Osman Nuri Gülçar’ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Türkiye’nin 1980’den önceki halini de biliyorum, 80’den sonra bu ülkede bilhassa bu bölgede 90’ları da, 2000’li yılları da görüp yaşadık. Ve sonra bir gün 2001’de AK Parti ve 2002’de de AK Parti’nin iktidarlarıyla tanıştık. İşte o gün için şöyle bir milat kullanıyorum. ‘AK Parti’den önceki dönemler’ ve bir de ‘AK Parti ile başlayan dönemler.’ Vicdan ehli olan her insan bunu kabul eder.”

‘AKP dönemi milattır’

”Bu ülkede AK Parti’nin öncesi ve AK Parti ile başlayan bir tarih ve milat vardır ve bu bir hakikattir. Bu ülke adına, bu bölge adına ve bizim gönül coğrafyamız olan milyonları ifade eden mazlumlar ve mağdurlar adına bunu böyle ifade ediyoruz”

‘Merhamet timsali bir lider’

“Bu ülkede gençler bilsin diye söylüyorum 1980’lı yıllarda anarşi, terör ve sağ-sol kavgası vardı. Gençler birbirlerini katlediyorlardı. Bazen aynı silah 2 farklı cinayette kullanılıyordu. Sağın adamlarını vuran silahlar solun elinde, solun adamlarını vuranlar da sağın elinden çıkıveriyordu. Bir kaos, anarşi ve kargaşa, bir güvensizlik ortamı vardı. Tabii 1990’lı yıllar bu ülke için en acı ve kayıp yıllardır. Ayrışmaların, kin ve nefret tohumların ekildiği yıllardır. Sonra Allah bize merhamet etti, içimizden bizi bilen merhamet timsali bir lider çıkıverdi. İşte bu liderin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

‘Belediyecilik tüm Türkiye’de konuşulur oldu’

”İstanbul gibi devasa bir kentte çöplüğün, pisliğin ve yolsuzluğun hakim olduğu, sokaklarının, caddelerinin yürünemez olduğu, suyunun bazen günde bir iki saat akabildiği bir şehirden bahsediyoruz. Bir lider ve bir belediye başkanı çıktı ve bunların tamamını 3-5 yıl içinde bitiriverdi. İstanbul adına yakışır bir şehre dönüşüverdi. İşte o günden sonra belediyecilik bütün Türkiye’de konuşulmaya başlandı”