AKP mitinglerinde 'bozuk para' sınırı: Polis 'Bir daha gelmeniz için' dedi

AKP'nin Ankara’daki ilk mitinginde alana girenleri üzeri aranırken ceplerinde 4 liralık bozuk para ile gelenler alana alındı, 5 lira ile gelenlerin ise paralarını kağıda çevirmeleri istendi.

AKP mitinglerinde 'bozuk para' sınırı: Polis 'Bir daha gelmeniz için' dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün Ankara’daki düzenlediği ilk mitinginde, alana girenlerin üzeri aranırken ceplerden çıkan bozuk paralar için yeni bir kriter getirildi.

Cumhuriyet‘in aktardığına göre, iki aramadan geçirilerek girebilinen mitingde, alana girenlerin üzeri aranırken ceplerden çıkan bozuk paralar için yeni bir kriterin getirildiği görüldü. Ceplerinde 4 liralık bozuk para ile gelenler alana alındı. Ancak 5 TL’lik bozuk para ile gelenlerin, paralarını esnaftan kâğıt paraya çevirmeleri istendi.

Bir vatandaş bu yeni kurala “Bir daha gelmeyelim diye mi yapılıyor” sözleri ile karşı çıktı. Arama yapan polis ise “Tam tersi bir daha gelebilin diye yapılıyor” yanıtını verdi. Aramalar sırasında cüzdanların içine bile bakıldı. Alana girenlere AKP bayrağı değil Türk bayrağı ve Keçiören Belediyesi’nin yatırımlarını içeren bir kitapçık ile boyama kitabı dağıtıldı. Miting öncesinde Erdoğan’ın daha önceki talimatına uygun olarak çok fazla müzik çalınmadığı görüldü.