AKP medyasının 'İbrahim Eren' iddiasına Bakan Çavuşoğlu'ndan yalanlama geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in Doha Büyükelçiliği'ne atandığı iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

AKP medyasının 'İbrahim Eren' iddiasına Bakan Çavuşoğlu'ndan yalanlama geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun büyükelçi atamaları için sözlü tebligatta bulunduğu, bu kapsamda TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in Doha Büyükelçiliğine atandığı iddia edildi.

Ancak Yeni Şafak, Haber 7 gibi AKP’ye yakın medya organları tarafından duyurulan sözkonusu iddia Bakan Çavuşoğlu tarafından yalanlandı.

2017’den beri TRT’nin başında bulunan İbrahim Eren’in AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden okul arkadaşı olduğu biliniyor.

“TEYİT ETMENİZİ BEKLERDİM”

Konuyla ilgili haberler üzerine İbrahim Eren de Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. “Bazı basın yayın organlarında hakkımda çıkan haberler doğru değildir.” diyen Eren, “Haber yapılmadan evvel daha dikkatli olunmasını, kaynağından teyit edilmesini beklerdim. TRT ailesi olarak çalışmalarımızı aynı gayret ve heyecanla sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

YENİ MÜDÜR TURKUVAZ’DAN MI?

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in büyükelçi olarak atanacağı iddiası bir süredir dile getiriliyordu. İbrahim Eren’in yerine getirilecek ismin ise bünyesinde A Haber, ATV gibi kanallar bulunan Turkuvaz Medya Grubu’nun Kurumsal İletişim Grubu Başkanlığı’nı yürüten Fecir Alptekin olacağı konuşuluyordu.

Alptekin 25 Temmuz 2018’den beri de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na getirilen aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeliği yapıyor.