AKP İstanbul İl Başkanı: Sadece bir sandıkta 25 bin geçersiz oy tespit ettik

AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak yaptığı açıklamada, yaklaşık 2675 oyun YSK'da sıfır olarak gözüktüğünü öne sürdü. Şenocak, "Bu işi hangi memurlar, neye dayanarak yapıyorsa hukuki olarak takip edeceğiz" dedi.

AKP İstanbul İl Başkanı: Sadece bir sandıkta 25 bin geçersiz oy tespit ettik

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarının yeniden sayılmasını talep ettiklerini belirtti ve “Tespit ettiğimiz usulsüzlüklere ilişkin 39 ilçe seçim kurullarına itirazlarımızı teslim ettik” dedi.

AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda basına açıklama yapan Şenocak “2 bin 675 oyumuz YSK’de sıfır olarak görünüyor.” iddiasında bulunurken, “Bu işi hangi memurlar neye dayanarak yapıyorsa bunlar üzerinde de hukuki süreç işletilecek” ifadelerini kullandı.

‘BİR SANDIKTA 25 BİN GEÇERSİZ OY’ DEDİ

Şenocak’ın açıklamasının devamı şöyle:

“Binali Yıldırım beyin sandık tutanağa ve cetvele 127 olarak işlenmiş ama burada bir farklılık var. Bu verileri giren memurlar, bu verileri sadece sıfır olarak kayda girmişler. 2675 oy var bizim bu şekilde tespit ettiğimiz. Bunlar YSK’da bu şekilde görünüyor. Bunlar üzerinde gerekli hukuki işlemi başlatacağız. Bizim bu süreç içerisindeki tüm oy kullanan seçmenlerimizin hakkını hukukunu koruyarak süreci o şekilde işletmek istiyoruz. Ben burada tekrar ilçe seçim kurulunu bu süreci yönetme konusunda daha gayreti davranma konusunda davet etmiş olayım. Bazı ilçe seçim kurullarında usülsüz şekilde veri giren memurlar olduğunu düşünüyoruz. Bu konunun da takipçisi olacağız. Birbirini tutan bir sonucu siz veri aktarırken sıfır olarak kaydedemezsiniz. Geçersiz oyların yeniden sayılması noktasında yine devam ediyoruz. 319 bin 578 geçersiz oy durumuyla karşı karşıyayız. Bu yeni durumda zarfın içindeki bir pusulanın eksikliği ya da fazlalığı nedeniyle binlerce oyun geçersiz olması durumuyla karşı karşıyayız. Sadece bir sandıkta 25 bin oy geçersiz olarak kaydedilmiştir. Demokrasilerde asıl olan şeffalıktır. İBB meclis üyeliği seçim sonucunda Cumhur İttifakı 180, Millet İttifakı 130 olarak görülmesi şaibe oluşturmaktadır.”