AKP işsizlik vaat ediyor: Üç yıl sonra yüzde 9.8'e indireceğiz

İktidarının 17. yılında Türkiye'i neredeyse her 3 gençten birinin işsiz olduğu bir tabloyla karşı karşıya bırakan AKP hükümeti, s sene sonrası için 'yüzde 9.8'lik' işsizlik vaadinde bulundu.

AKP işsizlik vaat ediyor: Üç yıl sonra yüzde 9.8'e indireceğiz

Plan Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı’nın hazırladığı 2020 bütçesinin sunumunu yapan Fuat Oktay, Hükümet’in önümüzdeki döneme ilişkin işsizlik ve enflasyon hedefini açıkladı.

Fuat Oktay, Yeni Ekonomi Programı’na göre, 2020 yılında istihdamın 1 milyon 52 bin kişi artmasının, yüzde 14’e yaklaşan işsizlik oranının ise yüzde 11.8’e gerilemesinin beklendiğini öne sürdü.

Oktay gelecek 3 yılda ise istihdamı 3,2 milyon kişi artırarak, 2022’de işsizliği yüzde 9,8 indirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, enflasyonun da 2020 yılında yüzde 8.5’e, 2022 yılında ise yüzde 4.9’a düşmesini beklediklerini açıkladı.

CHP’DEN PROTESTO

Öte yandan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, toplantının başlangıcında, üzerinde, “Bütçede işçinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin, gençlerin adı yok”, “Asgari ücretlinin 3 kuruşunu, halkın pazar sepetini, emeklinin mutfağını yağmalayan bütçe”, “Yoksuldan toplayıp zengine dağıtan bütçeye hayır” yazılı dövizler gösterdi.