AKP gözünü Kürtlere dikti, yandaş kardeşlerden 'Kürt başkan' tavsiyesi geldi

AKP'li kimi belediye başkanlarının reklam ve basın işlerini de yürüten Özışık kardeşler, İstanbul'da Kürt oylarının peşine düşen AKP'ye Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ı önerdi.

AKP gözünü Kürtlere dikti, yandaş kardeşlerden 'Kürt başkan' tavsiyesi geldi

23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimleri öncesi AKP’nin kentte gözünü diktiği Kürt seçmenin oyunu alabilmesi için yandaşlardan ‘Kürt başkan’ tavsiyesi geldi.

Tavsiyede bulunan isimler ise “İnternethaber” sitesinin sahipleri olan Hadi Özışık ve Süleyman Özışık kardeşler. İki yandaş da bugün kaleme aldıkları yazılarda AKP’nin İstanbul seçimlerini kazanması için Kürt oylarının kritik önemine dikkat çekerken, seçim sahalarında yapılacak çalışmalar için Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı önerdi.

Türkiye gazetesindeki “Yapılması ve yapılmaması gerekenler!..” başlıklı yazısında Süleyman Özışık, Erdoğan’ın 31 Mart seçimleri için yürüttüğü kampanyada kullandığı “Yallah Kürdistan’a” söyleminin binlerce Kürt seçmenin kalbini kırdığını belirtirken “Ağrı’yı büyük oy farkı ile kazanan Savcı Sayan bu bölgelerde yapacağı çalışmayla AK Parti’ye büyük katkı sağlayabilir.” dedi.

Özışık’ın yazısında o bölüm şöyle:

“İstanbul’da 31 Mart seçimlerinden farklı bir seçim stratejisinin de yürütülmesi gerekiyor. Bir önceki seçimde Cumhurbaşkanı’nın, “Yallah Kürdistan’a” sözü muhafazakâr Kürt kesim tarafından çok farklı algılandı.
Yaptığım saha çalışmalarında bugüne kadar AK Parti’ye oy veren yüzlerce, binlerce Kürt seçmenin “Cumhurbaşkanımız bizim kalbimizi çok kırdı” sözlerine şahitlik etmiş biriyim. Bu gönül kırıklığının ortadan kaldırılması gerekiyor.
Şahsi kanaatim…
İstanbul’un Esenyurt, Küçükçekmece, Sancaktepe, Sultanbeyli Fatih, Sultangazi ilçelerinde Kürt seçmene yönelik ayrı bir çalışma yapılması gerekiyor.
Ağrı’yı büyük oy farkı ile kazanan Savcı Sayan bu bölgelerde yapacağı çalışmayla AK Parti’ye büyük katkı sağlayabilir.”

“ÖZHASEKİ VE KURTULMUŞ’UN YANINA SAYAN’I KOYSUN”

Hadi Özışık ise İnternet Haber’deki yazısında “31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na oy veren Kürtler’in kalbine giden yol Savcı Sayan’dan geçiyor. ” iddiasında bulundu ve “Kalıbımı basarım, en az 5 puan cepte olur” dedi.

Hadi Özışık’ın yazısındaki ilgili bölüm:

“31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na oy veren Kürtler’in kalbine giden yol Savcı Sayan’dan geçiyor. O Savcı Sayan ki, Ağrı’da seçmeni ayırmadı, ayrıştırmadı. Herkese, her kesime dokunmayı bildi ve HDP’nin saltanatını yerle yeksan etti.

Demem o ki…
AK Parti İstanbul’da Kürtler’in oyunu istiyorsa…
Mehmet Özhaseki ve Numan Kurtulmuş’un yapacağı katkının yanına Savcı Sayan’ı koysun… Kalıbımı basarım, en az 5 puan cepte olur. AK Parti’nin “İstanbul daha güzel olacak” sloganının gerçekleşmesi için çare Savcı Sayan’dır…

İddiaya var mısınız?”