AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan 'Susamam' şarkısına tepki videosu: Provokasyon

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Youtube üzerinden rapçilerin 'Susamam' şarkısına tepki videosu yayınladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan 'Susamam' şarkısına tepki videosu: Provokasyon

Şanışer sahne adıyla tanınan Sarp Palaur’un öncülüğünde 20 sanatçıyla birlikte yaptığı ‘Susamam’ isimli şarkıda bir dizi toplumsal soruna ilişkin muhalif bir tavır sergilenerek eleştirilmesi sosyal medyada gündem olmuştu.

Şarkının muhalif tavrına AKP’lilerin tepkisi ise gecikmedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Youtube üzerinden şarkıya yönelik ‘tepki videosu’ yayınladı.

Hamza Dağ sosyal medyadan videonun duyurusunu ”Sanat, provokasyonun ve siyasi manipülasyonun aracı olmamalıdır. #Susamam diyenlerin Türkiye’nin en kritik dönemlerinde nasıl lâl olduğunu çok iyi biliyoruz.” sözleriyle yaptı.

https://twitter.com/avhamzadag/status/1170366490698289160?s=20

‘Gayri Resmi Hesap’ isimli Youtube kanalında yayınlanan videoda Hamza Dağ şarkıya ilişkin ”Bu şarkıyı sanat eseri olarak göremiyoruz. Burada tamamen bir provokasyon, bir siyasi manipülasyon var. Herkesin hem fikir olduğu konular ele alınıp toplumun bir kesimini ötekileştirmek, bir partiyi, bir kişiyi, bir kurumu hedef almak doğru değil” ifadelerine yer verdi.

Dağ, şarkıya cevap verdiği videosunda ayrıca ”Haksız yere tutuklanan bir tane gazeteci bize göstersinler. Bir gazeteci var, gazeteci kılığında ajanlık yapan o da şu anda yurtdışında. Eğer bizi ziyaret ederlerse, eğer adreslerini verirlerse ben de onları ziyaret etmek isterim, onlarca haksız oldukları halde yazan, bizim hakkımızda bir takım yalan yanlış bir takım haberler yazan onlarca gazeteci, onlarca da gazete gösteririm.” dedi.

Polisin sokak ortasında kimseyi öldürmediğini iddia eden Dağ, ”Polis güpe gündüz birini vurdu diyorlar. Gösterebilir misiniz bu polis nerede ne zaman güpegündüz birini vurmuş?” ifadelerinde bulunarak Haziran Direnişi sırasında polis tarafından başından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük cinayetini inkar etti.

Hamza Dağ’ın ‘Susamam’ şarkısına tepki videosu şöyle: