AKP Genel Başkan Yardımcısı: Tunç Soyer seçilirse şehirde güvenlik sorunları çıkacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Tunç Soyer'le ilgili, "Bu kişinin İzmir'de belediyenin başına geçmesi durumunda yönetme sıkıntısının yanında şehirde güvenlik problemlerinin de ortaya çıkacağı bir zemin oluşması muhtemeldir" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı: Tunç Soyer seçilirse şehirde güvenlik sorunları çıkacak

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’le ilgili AKP’nin “güvenlik” konulu eleştiri ve uyarıları devam ediyor.

HDP’nin de destekleyeceğini açıkladığı Tunç Soyer’le ilgili olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “İzmir’de belediyenin başına geçmesi durumunda yönetme sıkıntısının yanında şehirde güvenlik problemlerinin de ortaya çıkacağı bir zemin oluşması muhtemeldir.” iddiasında bulundu.

Soyer’in HDP ile yakın bir çizgide olduğunu ileri süren Dağ, “Artık kamuoyunun bildiği bir gerçek! Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözde Adalet yürüyüşünde alenen tasdik ettiği HDP ortaklığının, İzmir’de en üst düzeyde bir temsiliyeti için Tunç Soyer ismi belediye başkanlığı için aday gösterilmiştir. Öyle ki Tunç Soyer ismi açıklanır açıklanmaz ilk büyük destek HDP İzmir İl Başkanlığından geldi. HDP İzmir İl Başkanlığı; ‘Tunç Soyer profilimize uygun bir adaydır, destekleyeceğiz’ açıklamasını yaptı. Tunç Soyer ismi HDP’yi son derece heyecanlandırdı. İzmir’den aday çıkarma ihtiyacı dahi duymadılar. Neden? Çünkü Tunç Soyer, geçmişiyle HDP için bulunmaz bir aday. Tabii ki İzmir’deki durumu HDP Eş Genel Başkanı’nın ‘Batı’da AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz’ açıklamasıyla ortaya çıkan stratejisi ile birlikte okumalıyız” dedi.

“PANZER’İN ÜSTÜNE ÇIKMAYI MI DÜŞÜNÜYOR?”

Tunç Soyer’e bir dizi soru da yönelten AKP’li Dağ, “İzmir’de HDP ile birlikte ortak miting yapacak mıdır? Terörle ilişkileri dolayısıyla Sur Belediyesine kayyum atanmasından sonra yaptığı açıklamada ‘Darbeye karşı asıl şimdi tankların üstüne çıkmalı’ ifadesini kullanan Soyer, bu açıklamayı hangi refleksle yapmıştır? Tunç Soyer hala aynı düşüncede midir? Yoksa bunları olayın sıcaklığı ile mi söylemiştir? Sur’da gerçekleşen kayyum atamasına yönelik açıklamaları göz önünde bulundurulduğunda; Tunç Soyer İzmir’de terörle ilişkili kişi ve gruplara yönelik gerçekleştirilebilecek olası operasyonlarda panzerin üstüne mi çıkmayı yoksa önüne mi yatmayı planlamaktadır? PKK’nın bölgede uyguladığı terör hakkında ne düşünmektedir? Devletin önlemlerini darbe olarak niteleyen bir kişi terörle mücadelemizde ki başarılar hakkında ne düşünmektedir?” dedi.

“PKK ÇİZGİSİ AKTÖR OLACAK

Soyer’in İzmir’in refleksleriyle uzaktan yakından alakası olmayan biri olduğu öne süren Dağ, “Sadece belli bir zümreye hitap eden bu kişinin İzmir’de belediyenin başına geçmesi durumunda yönetme sıkıntısının yanında şehirde güvenlik problemlerinin de ortaya çıkacağı bir zemin oluşması muhtemeldir. Çünkü olası durumda bu güzel şehrimizde HDP-PKK çizgisinin de bir aktör olarak ortaya çıkacağı su götürmez bir gerçektir. 8 yıldır milletvekilliği ve öncesinde de uzun süre siyaset yaptığım bu şehirde, inanın değişim talebi hiç bu kadar güçlü olmamıştı. İzmir’i CHP’ye mahkum görenlerin, İzmir’i CHP’nin bir kalesi zannedenlerin 31 Mart akşamı İzmirlilerden hak ettikleri cevabı almalarını arzu ve temenni ediyorum.” diye konuştu.