AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz hayal satıyor: Refah arttıkça herkes faydalanacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz hayal satıyor: Refah arttıkça herkes faydalanacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin eskiden 60-70 milyar dolarlara varan cari açıkları bulunduğunu belirterek, “Eylül ayında açıklanan cari hesaplarla ilgili rakama baktığınız zaman açık değil, fazla veren bir ülke oldu” dedi.

Yılmaz, Bingöl’ün Solhan ilçesinde özel sektör yatırımıyla kurulan 2 tekstil fabrikasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin mal ve hizmet ticaretinde cari fazla verdiğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde özel yatırımların istedikleri ölçüde olmadığını belirten Yılmaz, kamu olarak yol, hastane ve okullara yatırım yaptıklarını ancak özel sektör yatırımı olmadığı için istihdama yansımasını göremediklerini ifade etti.

Son 17 yılda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde Doğu ve Güneydoğu’ya ciddi yatırımların yapıldığını savunan Yılmaz, şöyle dedi:

“Altyapıya muazzam yatırımlar yapıldı. Duble yollardan hava limanlarına, hastanelerden üniversitelere ve köylere götürülen hizmetlere varıncaya kadar. Bu yapılan alt yapı yatırımları genel anlamda yatırım ortamını da iyileştirmiş oluyor. Diğer yandan insana yatırım yaptık, bugün aşağıdan çok daha eğitimli bir nesil geliyor. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var ama bu nüfusa yeterince eğitim veremezsek, mesleki nitelikler kazandıramazsak bu genç nüfustan hedeflediğimiz faydayı elde edemeyiz. Dolayısıyla son 17 yılda yine eğitime ve sağlığa yapılan yatırımlar, mesleki eğitime yapılan yatırımlar son derece önemlidir. Bu iki unsurla, yani fiziki alt yapıya yapılan yatırım ve insana yapılan yatırım bizi belli bir noktaya getirdi.”

“ENFLASYON VE FAİZ ORANLARINDA DÜŞÜŞ VAR”

Genel olarak ekonomide bir dengeleme süreci yaşandığını, bu konuda çok ciddi tedbirler alındığını dile getiren Yılmaz, geçen yıla göre enflasyon ve faiz oranlarında da ciddi bir düşüş olduğunu aktardı.

Yılmaz, konuşmasına şöyle sürdürdü: “Cari açık verirdi geçmişte Türkiye, 60-70 milyara dolarlara varan cari açıklarımız olurdu. Son olarak eylül ayında açıklanan cari hesaplarla ilgili rakama baktığınız zaman açık değil fazla veren bir ülke olduk. 5.9 milyar dolar Türkiye Cumhuriyeti fazla verdi, dünyaya karşı yaptığı mal ve hizmet ticaretinde. Dolayısıyla artık Türkiye mali olarak çok daha güçlü bir bünyeye sahip. Bu mali bünye ile önümüzdeki dönem büyüme ve istihdam dönemi olacak”.

Yılmaz, Türkiye ekonomisinin 2020’den başlayarak büyümeye ve istihdam üretmeye başlayacağını iddia etti

Türkiye’nin ‘büyümesinin’ sürdürülebilir olmasının gelecekte daha fazla refah artışı olarak topluma yansıyacağını da iddia eden Yılmaz, “Ekonomimizi büyüteceğiz, büyüyen ekonomimizin nimetlerini de adaletli bir şekilde paylaşacağız. Bölgelere ve kesimler arası adaleti de gözeteceğiz. Refah arttıkça bundan yaşlımız, dulumuz, yetimimiz, engellimiz, çalışanımız, köylümüz, çiftçimiz gibi herkes faydalanacak” ifadelerini kullandı.