AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Cemal Kaşıkçı anmasında

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Gazeteci Cemal Kaşıkçı, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesinin yıl dönümünde anıldı.

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Cemal Kaşıkçı anmasında

Kaşıkçı için düzenlenen anma törenine uluslararası sivil toplum kuruluşları, düşünce platformları ve hak örgütleri ile Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz ve BM Özel Raportörü Agnes Callamard, Amazon’un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO), Washington Post’un sahibi Jeff Bezos da katıldı. Anma törenini çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu izlerken Başkonsolosluk önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Anma programında konuşan AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Cemal Kaşıkçı’nın artık insan haklarına saygının, insan onurunun, özgürlüğün, adaletin sembol ismi haline geldiğini söylerken şunları kaydetti: “Düşüncelerden korkan diktatörlere söylüyoruz. Düşüncelerden korkmak sizin ecelinize mani değildir. Kaşıkçı kendi ülkesinin konsolosluğundan içeri girerken bir devletin cinayet işleyeceğini aklından geçirmiyordur. Çünkü devletler tabiatları itibarıyla insanları öldürmek değil yaşatmak için var olurlar.”

Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı da Cemal Kaşıkçı’nın iki kez öldürüldüğünü dile getirerek “Önce, onu öldürdüklerinde şehit oldu. İkincisi ise barbar ve alçakça katliam ile ilgili kanıtları tahrif ettiklerinde. Fakat şunu unuttular, bu çocuksu kalbe sahip adam ölmeyecek ve insanlığın ebedi muhayyilesinde yaşayacak.” ifadelerini kullandı.

Kürsüde konuşma yapan 108 milyar dolarlık kişisel serveti ile dünyanın en zengin iş adamı Jeff Bezos, Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’e seslenerek “Hatice kimse senin gibi bir acıya katlanmamalı. Şimdi burada senin olduğun yerde bu sokağın karşısında saatlerce bekledin. Ve o asla içerinden çıkmadı. Bu düşünülemez ve sen bizim kalbimizdesin. Biz buradayız. Sen yalnız değilsin.” dedi