AKP eski MYK üyesi Osman Can'dan Babacan yorumu: Rüyamız yarım kaldı

"Ali Babacan hareketi dikkatimi çekiyor. Daha batı çizgisine yakın, ya da şöyle söyleyeyim; klasik batı demokrasilerinin parametrelerine göre hareket eden bir siyaset."

AKP eski MYK üyesi Osman Can'dan Babacan yorumu: Rüyamız yarım kaldı

Eski Anayasa Mahkemesi Raportörü ve bir dönem AKP MYK üyeliği yapan Prof. Dr. Osman Can, Babıali TV’de Zeynel Lüle’nin programına katıldı.

Ali Babacan’ın kurmaya hazırlandığı yeni parti için değerlendirmelerde bulunan Osman Can,  “Ali Babacan hareketi dikkatimi çekti” derken; “Bir rüyamız vardı, yarım kaldı” diye konuştu.

Can’ın programdaki açıklamalarının bir kısmı şöyle:

BABACAN BATI ÇİZGİSİNE YAKIN

“Bu konularda çok somut, çok bağlayıcı söyleyebileceğim bir imkanım yok. İlkesel bir şeyler söyleyebilirim. Türkiye bu yapıyla devam edemez. Bu yapının rasyonel hiç bir tarafı yok. Toplumla çok ciddi kopukluk içinde olan bir yapı, siyasetin akla dayalı, toplumsal akla hitap eden, onu yansıtan kararlar alabilme imkanı yok şu anki yapı içinde.

Çok nitelikli, iyi biri olabilirsiniz ama 80 milyonu idare ettiğiniz zaman, bir kurumsal yapıya ihtiyaç duyarsınız. Şu anki Türkiye Cumhuriyeti böyle değil.

Eskiden kısmen böyle işliyordu, kısmen. Bu Türkiye’nin geleceğini karartan bir şeydir.”

“Benim de bir siyasi deneyimim oldu. O siyasi deneyim içerisinde hayal kırıklıkları yaşadık. Yanlışlıklar yaptık. Bir rüyamız vardı yarım kaldı. Martin Luther King’in ifadesi. Toplumda yeni bir anayasa beklentisi vardı. Yarım kaldı.”

“Ali Babacan hareketi dikkatimi çekiyor. Daha batı çizgisine yakın, ya da şöyle söyleyeyim; klasik batı demokrasilerinin parametrelerine göre hareket eden bir siyaset. Yani benim de çeşitli görüşmelerim oldu, ama ben görüşmelerim oldu demekle yetiniyorum. Başarılı olmalarını isterim.”