AKP Erzurum Milletvekili: İmamoğlu İstanbul'a imansızların putlarını dikecek

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İstanbul'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazanması halinde şehre "imansızların putlarını dikeceğini" iddia etti.

AKP Erzurum Milletvekili: İmamoğlu İstanbul'a imansızların putlarını dikecek

AKP Erzurum Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydemir, bayramlaşma programına katıldığı Erzurum’da yaptığı konuşmada partisinin İmamoğlu’na yönelik milliyet ve din temelli kara propagandasına ‘put’ iddiasıyla katkı verdi.

23 Haziran seçimlerine ilişkin  “Çok önemli bir zaman dilimi. Hepimize düşen vazifeler var. İstanbul’daki hırsızlığında tesiri ile yeni bir seçim yaşayacağız. Vazife sadece AK Parti’den birini belediye başkanı yapma vazifesi değildir” diyen  Aydemir, daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Rakibimiz olan adayın oraya iz bırakan icraatları var. İz bırakan diyorum bizim yüreğimizde yara açmış icraatlardır bunlar. Nedir bu milletin bütün değerlerine canhıraş düşmanlık besleyen bir ismi evlatlarımızın dahi genetik olarak unutmayacağı bir ismi orada sembol bir isim hale getirdi. Putunu dikti. Kim bu Makaryos. Kıbrıs’ta onlarca kardeşimizi katletmiş, bütün hayatını Türk İslam düşmanlığına dizayn etmiş biri. Beylikdüzü’nde kendince ölümsüz hale getirdi. Bu adam İstanbul’da başarılı olursa Allah muhafaza Beylikdüzü’nde başlattığı girişimi İstanbul’da zirvelere taşıyacak. Fatih Sultan Mehmet hanın yanına bu imansızların putlarını dikecek. Bu bir vatan vazifesi. Bu bir mücahit vazifesidir. 23 Haziran’da 23 Haziran’da sandıklar açılıncaya kadar bu mücadeleye destek vereceğiz.”

MEŞHUR ANITTA NE VAR?

AKP medyasının İmamoğlu’nu hedef aldığı haberlerinde sık sık yer verdiği ‘Makarios’lu anıt, Beylikdüzü 19 Mayıs 2017’de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla açılışı yapılan Yaşam Vadisi’nde bulunuyor.  Ortasında Kuzey Kıbrıs eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın bulunduğu anıtın solunda ‘Kıbrıs Şehitleri’ni temsil eden askerler, sağında ise Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı 3. Makarios ile yine Denktaş’ın da bulunduğu bir rölyef yer alıyor. Anıt bugüne dek bir çok kez saldırıya uğramıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 31 Mart yerel seçimleri öncesi anıtı malzeme haline getirmiş ve “Bunların İstanbul Büyükşehir adayının Kıbrıs’la ilgili yaptırdığı heykele, adadaki tüm Türklerin katledilmesini savunan Rum liderin koyulması aynı hastalıklı zihniyetin ürünüdür. Sorsanız Gazi Mustafa Kemal’in ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözüyle açıklamaya çalışırlar. Gazi, bunlara yurtta sulhu ülkenizdeki düşmanları yükselterek yapın dememiştir.” ifadelerini kullanmıştı.