AKP, Antalya'yı borç bataklığına sürükledi

AKP'li Menderes Türel yönetimi seçmenlere vaat olarak sunduğu birçok projenin hayata geçirmedi, çılgın projelerle kamuoyunun meşgul etmeye çalıştı, yapılan projelerin de oldubittiye getirilerek Antalya'nın değerleri tarumar edildi.

AKP, Antalya'yı borç bataklığına sürükledi

2014’te yılında Antalya Büyükşehir Belediyesini CHP’den alan AKP geçen 5 yıl içinde belediyeyi borç bataklığına sürükledi. AKP’li Menderes Türel yönetimi seçmenlere vaat olarak sunduğu birçok projenin hayata geçirmedi, çılgın projelerle kamuoyunun meşgul etmeye çalıştı, yapılan projelerin de oldubittiye getirilerek Antalya’nın değerleri tarumar edildi.

MENDERES TÜREL DÖNEMİNDE ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BORÇ BATAKLIĞINA SÜRÜKLENDİ

CHP Antalya İl Başkanlığı’nın açıklamasında belediyenin borç bataklığına sürüklenmesine dair açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“İller Bankası’nın verilerine göre, Türkiye’nin en borçlu 5. Belediyesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, döndüremediği borçlardan dolayı, belediyeye ait gayrimenkulleri ve taşınmazları satılığa çıkararak ve bütçe dengesini sağlamak için dış borçlanma yaparak, Antalya’nın geleceğini ipotek altına almaya çalışıyor.

Sayıştay raporlarına göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şu anki borcu 2 Milyar 100 Milyon TL’dir. Bu borç yükü maalesef tüm Antalyalıların sırtına binmiş durumdadır.

Bu borç yükünden kurtulmak isteyen, katılımcı ve toplumcu bir belediyecilik anlayışını özleyen Antalyalılar 31 Mart’ta, Menderes Türel yönetimine gerekli cevabı verecektir.

Hayal satmakta ustalaşan Menderes Türel’in, 2014’ten bu yana yapamadığı çılgın projelerini, Büyükşehir Belediyesi’ni nasıl borç batağına sürüklendiğini, Antalya’nın doğasını nasıl tahrip ettiğini, kentimizin kamusal varlıklarını yandaşlara nasıl ihale ettiğini bu hafta tek tek anlatacağız.”

Antalya örneği, AKP’nin gurur projesi olarak sunduğu yerel yönetimlerin nasıl rant ve yandaş besleme kaynağına dönüştüğünün yalın bir örneği durumunda.