AKP adayı Zeybekci: İzmir için 'Mahallenin en güzel kadını' demedim, 'kızı' dedim...

AKP İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez” sözleriyle ilgili böyle konuştu: "Kadın demedim, kızı dedim."

AKP adayı Zeybekci: İzmir için 'Mahallenin en güzel kadını' demedim, 'kızı' dedim...

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez” sözleriyle ilgili olarak “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez ki… sözünden şu anlam çıkmamalı: ‘Mahallenin en güzel kadını…’ demedim” ifadesini kullandı.

“İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez” açıklaması ile tepki çeken Zeybekci, Hürriyet‘ten Ayşe Arman’a konuştu. Zeybekci, Arman’ın “İzmir güzel kız, kim almak istemez’ demediniz mi seçim kampanyanızda?” sorusuna “Yok, ‘İzmir mahallenin en güzel kızı, onu kim istemez ki!’ dedim. Almak yok!” diye yanıt verdi.

Zeybekci, cinsiyetçi ifadelerine yönelik tepkilere ise şöyle yanıt verdi: “Yoo. Ben hiç olumsuz tepki almadım. İzmir’de samimi olduğumuz hanımefendiler var, dostlarımız var ‘Gayet hoş bir yaklaşımdı!’ dediler. Zaten kültürümüzde yok mudur, sevdiğimiz bir şeyi tarif ederken böyle bir benzetme yaparız. ‘İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez ki…’ sözünden şu anlam çıkmamalı: ‘Mahallenin en güzel kadını…’ demedim.”

“ALLAH AŞKINA ERKEK KOLLARI MI VAR Kİ”

Arman’ın “Kadın demenin neresi kötü ki? Kadın ve kız arasındaki ayrım da beni rahatsız ediyor…” sorusuna ise Zeybekci, “Ayşe Hanım, kadın meselesiyle ilgili benim duruşum belli. Daha bundan 15 sene önce İhracatçılar Birliği Başkanı’yken, ‘kadın kolları’ var ya, ben hep dedim ki ‘Allah aşkına erkek kolları var mı ki kadın kolları kuruyorsunuz?’ diyerek yanıt verdi. Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü, “Ben sizin kadın meselesindeki hassasiyetinizi biliyorum. Ama ben sonuna kadar kadın gücüne, kadın aklına inanan biriyim. 2014’te bütün işlerini eşine devretmiş biriyim. Bugün hâlâ o yönetiyor 1000 kişiyi. Ve inanın benden daha iyi yönetiyor. Ben bazen onu anlatırken diyorum ki ‘İşlere bakıyor, çocuklara bakıyor, bir de bana bakıyor! Sağ olsun hepimize yetişiyor…”