Akit'ten Mustafa Kemal'siz 19 Mayıs

"19 Mayıs bayramı coşkuyla kutlanıyor" diyerek 'haber' yapan Akit, Mustafa Kemal Atatürk dememek için adeta cümlelere takla attırdı.

Akit'ten Mustafa Kemal'siz 19 Mayıs

AKP’ye yakın gerici Akit gazetesi, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 100. yılını kendi meşrebince haberleştirdi.

“19 Mayıs bayramı coşkuyla kutlanıyor” diyerek ‘haber’ yapan Akit, Mustafa Kemal Atatürk dememek için adeta cümlelere takla attırdı.

Akit, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının tarihi olan 19 Mayıs’tan “Milli Mücadele’nin ilk fitilinin ateşlendiği Samsun’a çıkışın 100. yıldönümü” diye bahsetti. Samsun’a çıkan Mustafa Kemal’i sansürledi. Ancak Mustafa Kemal’in eylemini “Samsun’dan başlatılan bağımsızlık yürüyüşü” diye verdi.

İşte Akit’in ‘haber’i:

“19 Mayıs tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve dış temsilciliklerde kutlanıyor. Milli Mücadele’nin ilk fitilinin ateşlendiği Samsun’a çıkışın 100. yıldönümü olması münasebetiyle bu seneki kutlamalar ayrı bir önem taşıyor. Birinci dünya savaşının meydana getirdiği tahribatın son bulması adına Samsun’dan başlatılan bağımsızlık yürüyüşünün 100. Yıldönümü tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde kutlanıyor. Ülkemizdeki kutlamaların merkezi Samsun olurken, vatanımızın dört bir köşesinde ay yıldızlı bayrağımız eşliğinde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Milli mücadelenin fitilinin ateşlendiği ve 19 Mayıs tarihi Müslüman Türk milletinin bağımsızlığına olan düşkünlüğünün de ebedi nişanesi olarak yâd ediliyor. 19 Mayıs, KKTC’de dünyanın dört bir tarafındaki büyükelçiliklerimiz de ve konsolosluklarımızda da kutlanıyor.”

Akit Mustafa Kemal düşmanlığı ile sıkça gündeme geliyordu. 19 Mayıs’a bu kadar önem atfedip Mustafa Kemal’i sansürlemesi ise düşmanlığın başka bir yansıması oldu.