Akit yazarı İran'a saldırı istedi: Sıra bu ülkeye gelecek, asıl başarı ABD'yi ikna etmek

Akit yazarı Vehbi Kara, "İran’lı yöneticilere ders vermek vakti yaklaşmıştır" dedi, Türkiye'nin bu konuda ABD'yi ikna etmesi gerektiğini belirtti.

Akit yazarı İran'a saldırı istedi: Sıra bu ülkeye gelecek, asıl başarı ABD'yi ikna etmek

ABD emperyalizminin yaptırımları altındaki İran, AKP’ye yakın Akit gazetesinde “İslam Birliği önündeki en önemli tehdit” ilan edildi.

Gazetenin yazarlarından Vehbi Kara, bugünkü yazısında İran’ın İslam ülkeleri arasında “hançer gibi” durduğunu öne sürdü, YPG’den sonra sıranın bu ülkeye geleceğini yazdı.

28 Şubat döneminde ‘Fethullah Gülen mensubiyeti’ nedeniyle TSK’dan ihraç edilmiş olan İslamcı yazar, İran’ın saf dışı bırakılması için ABD’yi ikna etme meselesinin asıl “diplomatik başarı” sayılacağını belirtip, Erdoğan’ın bu konuya odaklanması gerektiğini yazdı.

Kara’nın bugünkü yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Hâlihazırda terörden temizlik harekâtı devam etmekte olsa da asıl mesele İslam Birliği önündeki en önemli tehdit olan İran’dır. Çünkü bu ülke tam bin yıldır İslam ülkeleri arasında adeta bir hançer gibi durmaktadır. Türk ve Arap dünyası ile Türkistan ve Hindistan arasında aşılması çok güç bir engeldir.

Bu nedenle büyük fotoğrafa bakılmalı ve asıl büyük tehditleri unutmamalıdır. Suriye’de de durumu bu açıdan değerlendirmekte yarar vardır. Eğer İran güçleri Esed Rejimini desteklemese idi şu anda rejimin yerinde yeller esiyor olacaktı. Bu uğurda sayısı yirmiyi bulan İran generali ve binlerce İran askeri ölmüştür.

Şia denilen batıl mezhebi yaymak için her şeyi feda eden İran’lı yöneticilere ders vermek vakti yaklaşmıştır. PKK/YPY’den sonra sıra bu ülkeye gelecektir. PKK/YPG güçlerinin hiçbir önemi yoktur. Teker teker hepsi bulundukları inlerden çıkarılacaktır. Bundan kimsenin şüphe duymaması gerekir.

ABD, vakti zamanında nasıl Barzani’yi satmış ise şimdi PKK eşkıyasını satmıştır. Ne yapıp edip en az zayiatla bölgeden sıvışmanın derdine düşmüştür. Bu nedenle harekâta bunların pılını pırtısını toplaması için 120 saat mühlet verilmesini öyle çok fena bir şey olarak görmemek gerekir. Burada asıl gösterilecek diplomatik başarı; İran’ın saf dışı bırakılmasında ABD’yi ikna etme meselesidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’le görüşmesinde asıl bu konuya odaklanmalıdır. Zaten Rusya ile İran arasında Suriye’de bir güç ve hakimiyet sorunu vardır. İran kara kuvvetleri ile Rusya ise hava kuvvetleri ile Suriye’de güç gösterisi yapmaktadır. Her iki zalim devletin de Suriye halkı için ölümden başka bir planı yoktur. Gerektiğinde masum sivilleri dahi vahşice öldürmekten çekinmeyecek derecede zalimdirler.”