Akit yazarı 'alkol'le korkuttu: Sorumlusu AKP ve MHP'ye oy vermeyenler olacak

Akit yazarı Hüseyin Öztürk, AKP ve MHP'ye oy vermemenin "tehlike"sine örnek olarak belediyelere ait sosyal tesislerde alkollü içki servisine başlanabileceğini ve "bozuk para" gibi alkol ruhsatı dağıtılabileceğini anlattı.

Akit yazarı 'alkol'le korkuttu: Sorumlusu AKP ve MHP'ye oy vermeyenler olacak

CHP öncülüğündeki düzen muhalefetinin belediye başkan adayları sağdan oy almak adına dinsel söylemlerde ‘Cumhur İttifakı’nın adaylarından geri kalmasa da, dinci medyanın hedefi olmaktan kurtulamıyor.

AKP ve MHP ittifakının geriletilmesi ve iki partinin genel oy toplamının yüzde 50’den aşağıya çekilmesi halinde erken seçim çağrısı yapılmayacağı bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilmişti. Ancak yandaşlar yine de hem bu “tehlike”ye hem de belediyelerin muhtemel kaybına karşı teyakkuzu elden bırakmayarak, “hassas” noktalardan vurma yoluna giriyor.

AKP’nin yayın organları arasında dinci kışkırtıcı çizgisiyle öne çıkan Akit’te yer alan bir köşe yazısında, yönetimleri AKP ve MHP’de bulunan belediyelerden herhangi birinin elden çıkması durumunda buralardaki sosyal tesislerde alkollü içki servis edilebileceği belirtilerek “Buralarda alkol servisi yapılması ve içkiden sonra meydana gelecek nahoş olayların sorumlusu sadece belediye başkanı mı olacak?” denildi. Yazıda, bunun da ötesinde belediyelerin “bozuk para” dağıtır gibi alkol ruhsatı dağıtabileceği öne sürülerek,  seçmenlerin vereceklerin oylardan “ahiret”te sorumlu tutulacaklarını göz önüne getirmeleri istendi.

Akit yazarı Hüseyin Öztürk tarafından “Cumhurun dini ve milli değerlerine muhalefet” başlığıyla kaleme alınan yazıda o bölümler şöyle:

“Malum Ak Partili ve MHP’li belediyelerin halkımız adına yaptığı büyük hizmetlerden birisi, il ve ilçelerinde sosyal tesisler açmak, insana hizmet noktasında önemli vazifeler ifa etmektedir.

Toplumun huzur ve güveni adına sosyal tesislerde alkol verilmemektedir. Dolayısıyla insanlarımız gönül rahatlığı içerisinde buralarda dinlenmekte ve kültürel faaliyet yapabilmektedirler.

CHP’li yahut ortaklarından birisi iş başına gelirse, sosyal tesislerde rakı ve bilumum içkiler koyarsa ki, elbet yapacaklardır. Oralarda huzur, güven kalır mı?

Daha iyi anlaşılması için şöyle diyelim:

Olmaz ya, olması da imkânsız ama bir an için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal tesislerinde, 1 Nisan sabahından itibaren alkol verilmeye ve içilmeye başlandı.

Buralarda alkol servisi yapılması ve içkiden sonra meydana gelecek nahoş olayların sorumlusu sadece belediye başkanı mı olacak?

Tabii ki yalnızca belediye başkanı olmayacak. Toplumumuzun huzur, güven ve istikrarına oy vermesi gerekenler, reylerini yerli yerince kullanmadıkları için esas sorumluluk onların olacaktır.

Dahası var ve sadece örnek İstanbul değil. Yine Ak Partili ve MHP’li belediyelerde, cumhurun huzurunu kaçıracak pek çok yerde alkol kullanımına müsaade edilmemektedir.

Böyle yerler CHP ve ortaklarının eline geçtiğinde bozuk para dağıtır gibi alkol ruhsatı dağıtılacağını ve bunu dört gözle beklendiğini bilmeyen kimse yoktur.

Bizim medeniyetimiz sosyal devlet üzere kuruludur. Sosyal devlet olmanın en önemli basamaklarını da dini-milli değerlerimiz oluşturur.

Cumhur İttifakının ayakta ve güçlü olmasının sebebi, sosyal devlet ilkelerini milletimizle birlikte yürütmesindendir.

Eğer meseleye dünyevi ve nefsi çıkarlarımızdan bakarsak, bilelim ki, ahiretimizi öteliyoruz demektir ve bunun hesabını bu dünyada ödemezsek de ahirette ödeyeceğizdir.

Tabii sözlerim, ahiret gününe iman edenler içindir. Sözlerim, her nefes alışverişine Allah’ın şahitlik ettiğine inanan, inanmakla kalmayıp, iman etme çizgisini geçenleredir.”