Akit iş başında: Kemalistler 251 insanın şehadetinde en az FETÖ kadar suçludur

Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, 15 Temmuz'un 3. yılında darbe girişiminin suçlusu olarak 'kemalistler'i ilan etti.

Akit iş başında: Kemalistler 251 insanın şehadetinde en az FETÖ kadar suçludur

AKP’ye yakın yayın organları arasında provokatif yazı ve haberleriyle öne çıkan Yeni Akit, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılında yine ‘farkını’ konuşturdu.

‘Gazete’nin yazarı ve Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, “15 Temmuz darbesini tek başına FETÖ’cüler mi yaptı?” başlıklı yazısında, darbe girişiminin sorumluluğunda ‘FETÖ’nün yükünü hafifletmeye çalıştı.

“Bakmayın siz, Kemalistlerin “15 Temmuz bir FETÖ darbesidir” mavallarına..” diyen Karahasanoğlu, “251 insanın şehadetinde.. FETÖ’cülerle birlikte, Kemalistler de sorumludur..” dedi.

Yazıdan ilgili bölüm şöyle:

“Darbecilerin hem TSK’da hem de devlet yönetiminde tam hakimiyet kurdukları 1980 askeri kalkışmasının etkilerinin sürdüğü yıllarda harp okuluna girmiş ve mezun olmuş..

Daha onlarca isim sayabiliriz..

Bakmayın siz, Kemalistlerin “15 Temmuz bir FETÖ darbesidir” mavallarına..

15 Temmuz’un failleri arasında, FETÖ vardır.. FETÖ suçludur..

Ama en az o derin yapı kadar, o derin yapının elemanlarının TSK’ya sızmalarını seyreden, harp okuluna girmelerini seyreden, mezun olmalarını seyreden, general rütbesine kadar gelmelerine seyirci kalan Kemalistler de suçludur..

251 insanın şehadetinde..

Savaş uçaklarının halkımıza karşı kullanılmasında..

Tankların sokaklarda yürütülüp, insanların vücutlarının parçalanmasında..

FETÖ’cülerle birlikte, Kemalistler de sorumludur..”