'Akıllı ol Soylu' diyenin kim olduğu ortaya çıkmış, bir iki güne açıklanacak

Soylu'nun sözleri, 'yakında açıklanacak, yakında görüntüler ortaya çıkacak' şeklinde AKP'li medyada yer alan diğer asparagas haberleri hatırlattı.

'Akıllı ol Soylu' diyenin kim olduğu ortaya çıkmış, bir iki güne açıklanacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Adamın birisi geçerken bana ‘Akıllı ol Soylu’ dedi. Adamla ilgili araştırma yaptık. Adamın da kim olduğu ortaya çıktı. Nasıl kirli ilişkilerin sahibi olduğunu, onu oraya onların nasıl gönderdiğini, nasıl bir tezgah içerisinde olduklarını Türkiye bir-iki gün içerisinde anlar. Öyle bir derin ilişkileri var” diye konuştu.

Soylu’nun sözleri, ‘yakında açıklanacak, yakında görüntüler ortaya çıkacak’ şeklinde AKP’li medyada yer alan diğer asparagas haberleri hatırlattı. Soylu’nun yeni iddiası da  AKP’li medyada “‘Akıllı ol Soylu’ diyenin kim olduğu ortaya çıktı” şeklinde verildi.

İçişleri Bakanı Soylu, Küçükçekmece’deki Balkanlı Rumelili ve Trakyalılar Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneğinin bayramlaşma programına katıldı.

700 OY ALMAYA ALIŞIĞIZ, 550’YE DÜŞMÜŞ

Soylu, Terkos’ta Yeniköy diye bir köyleri olduğunu belirterek, “Annem-babam oradadır. Onları ziyaret edelim, köylüleri ziyaret edelim dedik. Uzun zamandır bir araya gelmemiştik. Bir de biz köyde 700 oy almaya alışığız, bu sefer 550 oya düşmüş. Biraz da hesaplaştık onlarla. ‘Neler oldu?’ diye. Çok uzun zamandan beri böyle bir alışkanlığımız vardı. Hesaplar bu sefer tutacak inşallah.” diye konuştu.

İdlib’te olası bir çatışma sonrasında gelecek olan göçe karşı tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Soylu, “İnşallah böyle bir şey yaşanmaz.” dedi.

SEÇİM HUKUKUNU BİLEN YOK!

Soylu, para kazandırmadığı için Türkiye’de seçim hukukunu bilen çok az kişi olduğunu, en fazla 30-35 kişinin bu işi bildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Ramazanda sahurdan sonra eve geldik, hanım dedi ki ‘Biraz oturalım, konuşalım.’ Sohbet ederken baktım televizyonda sarı saçlı bir hanımefendinin anlattıkları merakımı çekmeye başladı. Seçim konuşuyor. Ya bir tanesi doğru olmaz mı? Hepsi karavana. Hanıma dedim ki ‘Bu ne hukukçusuymuş acaba, hiç bilmiyor bu.’ Hanım ‘Bak bakalım.’ dedi. Google hazretleri var ya, Google hazretlerine girdik, kızcağız boşanma avukatı çıktı. Alah’ını severseniz, işi istismar etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.”

‘AKILLI OL SOYLU’ İDDİALARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı’nın birinci günü Trabzon’da havalimanında yaşanan tartışmaya ilişkin şunları söyledi:

“Ben oradan çıktım adım attığım gibi ‘Her şey çok güzel olacak.’ diye bağırmaya başladılar. Şimdi canım sıkılmadı değil. Siyasetin kendine ait bir edebi var. Bu edebin de yani sizin burada (VIP) hakkınız olmamasına rağmen, sizi oraya almışlar. İmamoğlu’nun oradan geçme hakkı olmamasına rağmen demek ki nezaket göstermişler. Ben işin o tarafında değilim. Sonra adamın birisi geçerken bana ‘Akıllı ol Soylu.’ dedi. ‘Akıllı ol’ bizim orada tehdittir. Mafyavari, tehditvari bir üsluptur yani. Onun bir cümle sonrası ‘Akıllı ol Soylu yoksa aklını alırız.’ demektir o. Ben mahallelerde büyüdüm. Sözün nereye geldiğini, nereye gittiğini bilmez miyim? Döndüm ben de ona bir kelime söyledim. Ama baktım burada bir tezgah var. Biz o tezgaha düşmeyelim. Sonra bu tezgahın bedelini Binali Ağabey’e ödettirmeyelim. Şimdi şunu söylemek isterim. Adamla ilgili araştırma yaptık, adamın da kim olduğu ortaya çıktı. Nasıl kirli ilişkilerin sahibi olduğunu, onu oraya onların nasıl gönderdiğini, nasıl bir tezgah içerisinde olduklarını Türkiye bir-iki gün içerisinde anlar. Öyle bir derin ilişkileri var.”

DEAŞ İSTANBUL SEÇİMLERİNE ODAKLANMIŞTIR

İstanbul seçimlerine bütün terör örgütlerinin odaklandığını iddia eden Soylu, “Bütün terör örgütleri İstanbul seçimine odaklanmıştır. FETÖ, PKK odaklanmıştır. Bakın enteresan bir şey söyleyeceğim. DEAŞ da İstanbul seçimlerine odaklanmıştır. Türkiye’de bu yorumu kimse yapmadı. Geçen gün karşı karşıya kaldığımız ve önlediğimiz saldırı büyük bir saldırıydı. Zamanı geldiğinde anlatacağız. Neyi önlediğimizi Türkiye gördüğü ve bildiği anda Türkiye’nin çok büyük bir tehlikeden döndüğü ve Türkiye’ye çok büyük bir tuzak hazırlandığı, bütün milletimizce kabul edilecektir. Şimdi söylemiyoruz, bunun bir nedeni var. Çünkü operasyonumuz biraz daha devam ediyor. Bu konuda Türkiye’nin hangi saldırılarla, hangi tehditlerle karşı karşıya kaldığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. ‘DEAŞ hareketlendi’ dedikten sonra yakaladıklarımızı tek tek, nerede yakaladığımızı, niçin yakaladığımızı, hangi eylemi yapmak üzere yakaladıklarımızı, ne kadar mühimmat, ne kadar kalaşnikof, kaç binlerce fişek elde ettiğimizi, kurşun elde ettiğimizi milletimize açıklayacağız. Endişem, 23 Haziran seçimlerini İstanbul’un gücü üzerinden Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışan bir anlayışı ortaya koyacaklar. Arkalarına İstanbul’un gücünü alacaklar ve ondan sonra, ‘İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i biz aldık. Hadi gelsin bakalım’ diyecekler” diye konuştu.

Soylu’ya, Başakşehir Spor Kulübü Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ile AKP ve MHP Küçükçekmece ilçe başkanları ve bazı milletvekilleri eşlik etti.