Akif Hamzaçebi'nin CHP'deki görevinden istifa nedeni belli oldu

CHP'de Akif Hamzaçebi’nin Genel Sekreterlikten istifasının nedeninin İstanbul’un iki ilçesinde gösterilen adaylar ile olaylı PM’de yaşananlar olduğu konuşuluyor.

Akif Hamzaçebi'nin CHP'deki görevinden istifa nedeni belli oldu

Mehmet Akif Hamzaçebi’nin CHP Genel Sekreterliği’nden istifa etmesinde, İstanbul’un bazı ilçelerinde gösterilen adaylarla ilgili yaşanan krizin etkili olduğu ifade ediliyor.

CHP’nin hafta sonu yapılan ve sert tartışmalar ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa restine sahne olan PM’sinde kabul edilen adaylar arasında, İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de vardı. İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği bu isme Hamzaçebi’nin karşı çıktığı iddia ediliyor.

ALİ KILIÇ KARARI BARDAĞI TAŞIRDI

Maltepe’nin mevcut Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesi sürecinde de Genel Sekreter Hamzaçebi’nin yıprandığı konuşuluyor. Mevcut ilçe yönetiminin aday gösterilmesini istemediği Ali Kılıç’la ilgili bir dosyayı Genel Merkeze gönderdiği, Kılıçdaroğlu’nun bu dosyayı incelemesi için Akif Hamzaçebi’ye verdiği öne sürülmüştü. Hakkındaki iddialara ve ilçe yönetiminin itirazlarına rağmen Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesiyle Kılıçdaroğlu ile Hamzaçebi’nin karşı karşıya geldiği ifade ediliyor. Ali Kılıç’ın dün adaylığının açıklanmasının ardından CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan ve yönetim kurulu topluca istifa etti.

CHP Maltepe İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Engin Özkan, Manifesto‘ya yaptığı açıklamada kararıyla ilgili “Biz görüşlerimizi Genel Merkez’e ilettik. Genel Merkez bizim görüş ve önerilerimiz dışında bir tasarrufta bulundu.” ifadelerini kullanmıştı: